Moda » Obuwie

Chodź z nami pomóc dzieciom z mózgowym porażeniem dziecięcym!

Chodź z nami pomóc dzieciom z  mózgowym porażeniem dziecięcym!

15 września na warszawskiej Agrykoli odbędzie się jedna z największych międzynarodowych imprez charytatywnych na świecie – ECCO Walkathon. To już ósma edycja tej wyjątkowej akcji w Polsce, a 13 na świecie. Każdy z nas może dołączyć do grona tysięcy uczestników tego niezwykłego spaceru i wesprzeć działalność m.in. Fundacji TVN „nie jesteś sam”, która pieniądze „wychodzone” podczas tegorocznego ECCO Walkathonu przeznaczy na rehabilitację dzieci z mózgowym porażeniem dziecięcym. Chodźmy pomóc tym, dla których każdy krok to codzienne wyzwanie!

Dzieci z porażeniem mózgowym

Rodziców niepełnosprawnych dzieci często paraliżuje strach przed przyszłością. „Co będzie z naszymi dziećmi, gdy nas zabraknie?“ – zadają sobie pytanie. Nie da się tego przewidzieć. Nie da się też zaprzeczyć, że najlepiej w życiu radzą sobie Ci, którzy są w największym stopniu samodzielni. Szansę na samodzielność dzieci z porażeniem mózgowym daje rehabilitacja, która jednak wymaga czasu, hartu ducha, wyobraźni, anielskiej cierpliwości i dużych funduszy, często przekraczających możliwości finansowe rodziny. ECCO wraz Fundacją TVN „nie jesteś sam“ chcą pomóc w rehabilitacji osób z dziecięcym porażeniem mózgowym, a pieniadze zebrane podczas tegorocznego ECCO Walkathonu przeznaczą na wsparcie dzieci cierpiących na to schorzenie.

Edyta Olszówka

Iść charytatywnie na spacer dla świata? – To raczej wyróżnienie, przyjemność, która niesie pomoc tym, którzy iść z nami nie mogą – pacjentom z dziecięcym porażeniem mózgowym. Nie będą nam towarzyszyć, ale poprzez tę krótką wędrówkę stworzymy im szansę na rehabilitację! Nie może nas na tym charytatywnym spacerze zabraknąć. ECCO Walkathon daje nam możliwość, by przez chwilę poczuć się ze sobą lepiej – jesteśmy potrzebni, idziemy Ze Sobą dla Kogoś. Czy może być coś piękniejszego? Ja tam będę, a TY?

Ania Maruszeczko

W ECCO Walkathonie będę uczestniczyła już czwarty raz. Ten największy na świecie charytatywny spacer łączy w sobie wszystko, co najważniejsze: uwrażliwia na krzywdę, propaguje aktywność fizyczną, pokazuje urodę świata. Staram się zawsze, by było to święto dla całej mojej rodziny
i przyjaciół. Dzięki zaangażowaniu uczestników ECCO Walkathonu, nasza Fundacja mogła wesprzeć wiele osób potrzebujących pomocy. Nie zatrzymujmy się! Doświadczona ECCO spacerowiczka.

Uśmiechnij się i Przejdź, aby Uwierzyć!

Najbliższy ECCO Walkathon odbędzie się 15 września (sobota), na warszawskiej Agrykoli. Mechanizm akcji jest prosty: wspólnie spacerujemy po wytyczonych trasach, a za każdy przebyty przez nas kilometr ECCO przekaże 4 zł na rzecz wybranej przez nas organizacji charytatywnej. Bilety na ECCO Walkathon można kupić  w sklepach ECCO i ECCO Kids na terenie całej Polski od 6 sierpnia 2012 roku w cenach: dorośli – 25 zł, dzieci – 20 zł. Bilet upoważnia do odbioru pakietu startowego w skład którego wchodzą: plecak, woda, jabłko, przewodnik po trasach, smycz i identyfikator (na którym dokonujemy wyboru Fundacji, na której konto chcemy, aby ECCO przekazało pieniądze), w pakiecie dziecięcym również koszulka. Oprócz Fundacji TVN „nie jesteś sam" możemy wesprzeć również: Fundację Radia ZET, z którą wspólnie zakupimy nowoczesny ultrasonograf dla Zakładu Diagnostyki i Profilaktyki Wad Wrodzonych Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi oraz warszawski Ogród Zoologiczny, który za pieniądze „wychodzone” podczas tegorocznego ECCO Walkathonu wybuduje pastwisko dla hipopotamów.

Więcej informacji: http://www.eccowalkathon.pl  i na profilu http://www.facebook.com/eccowalkathonpoland

Agata Falęcka, ConTrust, 22 402 48 68, a.falecka@contrust.pl

ConTrust