Technologie » Komputery

Commvault z nowym rozwiązaniem Metallic® File & Object Archive

Wejście firmy na rynek archiwizacji jako usługi zapewni solidną, zaufaną, opłacalną i skalowalną ochronę danych.

Commvault, światowy lider zarządzania danymi w środowiskach lokalnych, chmurowych i SaaS, poinformował o wprowadzeniu Metallic® File & Object Archive, rozwiązania do zarządzania danymi, oferowanego w formie usługi. Zostało opracowane w celu obniżenia kosztów przechowywania danych oraz zmiany podejścia przedsiębiorstw do kwestii ładu korporacyjnego, ryzyka i zgodności z przepisami.

Globalne i branżowe regulacje w tym zakresie stale się zmieniają, zmniejszając zdolność przedsiębiorstw do zarządzania danymi w środowiskach produkcyjnych i zapasowych. Skutkuje to brakiem widoczności danych i wglądu w nie, ich niekontrolowanym przyrostem oraz zwiększoną podatnością na zagrożenia. Przedsiębiorstwa zmagają się też z problemami takimi jak poważne braki kadrowe wśród personelu informatycznego, ograniczenia budżetowe oraz konieczność używania wielu różnych rozwiązań, by móc spełnić wymagania dotyczące zgodności z przepisami i utrzymać wysoki poziom ochrony danych.

Gdy spojrzymy na same liczby i modele kosztowe dotyczące zgodności z przepisami i ochrony danych w dłuższej perspektywie, jasne staje się, że samo zastosowanie wydajnej pamięci masowej nie sprawi, że problem zniknie — mówi Johnny Yu, kierownik ds. badań w IDC. Archiwizacja musi być rozpatrywana nie tylko w kategoriach oszczędności czasu i kosztów w dłuższym terminie, lecz także jako odizolowane rozwiązanie będące elementem ogólnej strategii ochrony danych przedsiębiorstwa.

Rozwiązanie Metallic File & Object Archive zostało zaprezentowane na konferencji Commvault Connections 2022 i będzie dostępne w przyszłym kwartale. Odpowiada ono na potrzebę zapewnienia szczegółowego wglądu w dane o znaczeniu krytycznym dzięki archiwizacji dostarczanej w formie usługi (SaaS) wraz z odizolowaną ochroną. Jest to kompleksowe rozwiązanie do opłacalnego przechowywania danych, wykorzystujące wgląd w dane, kontrolę dostępu, oznaczanie, wyszukiwanie metadanych oraz ścieżki audytu i raporty. Pomaga ono w zarządzaniu zgodnością z przepisami w odniesieniu do dużej ilości nieustrukturyzowanych danych. W rezultacie otrzymujemy tańsze rozwiązanie, które umożliwia zmniejszenie ryzyka niezgodności z przepisami.

Dzięki przewidywalnemu modelowaniu kosztów, uzyskiwaniu cennych informacji z danych, elastycznym opcjom wykorzystania własnej pamięci masowej oraz operacjom zgodnym z przepisami Metallic File & Object Archive umożliwia przedsiębiorstwom obniżenie kosztów, spełnienie wymogów regulacyjnych oraz zmniejszenie kosztów zarządzania w prosty sposób, w formie oprogramowania jako usługi (SaaS).

Więcej informacji o rozwiązaniu Metallic File & Object Archive oraz o tym, jak może ono pomóc obniżyć koszty, zmniejszyć ryzyko i wesprzeć strategię przedsiębiorstwa w zakresie ładu korporacyjnego, ryzyka i zgodności z przepisami (GRC), znajduje się na stronie: metallic.io/file-object-archive.

SIGMA International (Poland)
http://