Technologie » AGD - RTV

Creative VADO - mikrokamera dla mikrofirm

Creative zaprezentował Vado Pocket Video Cam - prostą w obsłudze kamerę wideo umożliwiająca nagrywanie filmów w jakości VGA, która zmieści się w kieszeni, torebce lub dłoni. Nowa kamera wideo ma 2 GB pamięci i pozwala nagrywać użyteczne dla małych przedsiębiorców filmiki.

Wbudowane złącze USB umożliwia podłączenie Vado do dowolnego komputera PC i łatwe wysłanie filmów do YouTube. Nieduża, lekka kamera Vado waży poniżej 90 g i jest dostępna w kolorach srebrnym i różowym. Nowy produkt Creative to najlepszy sposób na zarejestrowanie ciekawych zdarzeń dziejących się wokół! Wystarczy nacisnąć przycisk, aby nagrać spontaniczne sceny z życia - pierwsze kroki dziecka, niezwykły wyczyn sportowy czy zabawną sytuację z przyjaciółmi.

Mała firma, mała kamera, szybka reakcja

Mark Grover, europejski menedżer marki Creative opowiada o tym, jak Vado Pocket Video Cam zmieni myślenie o nagrywaniu i prezentowaniu nagrań wideo.

"Kamera Vado może być z tobą wszędzie tam, gdzie dobrze się bawisz, stale gotowa do nagrania wyjątkowych sytuacji, które zawsze zdarzają się wtedy, gdy najmniej się ich spodziewasz." - powiedział. "Kamera jest bardzo łatwa w obsłudze - jednym naciśnięciem przycisku można nagrać do dwóch godzin wysokiej jakości filmu. Nie trzeba myśleć o kasetach czy dyskach - kamera posiada 2GB wbudowanej pamięci i wyjmowany akumulator."

Kamera Vado nie tylko bardzo łatwo i szybko nagrywa filmy, lecz także umożliwia błyskawiczne przeniesienie ich do komputera i prezentację. Dzięki wbudowanemu wtykowi USB podłącza się ją do komputera tak jak pamięć flash. Vado posiada własne, wbudowane oprogramowanie, umożliwiające skopiowanie nagrań do komputera PC lub przesłanie do serwisu YouTube lub Photobucket. Dla kamery Vado zaprojektowano szereg akcesoriów, w tym etui podróżne, dodatkowy akumulator, zasilacz sieciowy z ładowarką oraz przewód AV do podłączania do telewizora.

Kieszonkowa kamera wideo Creative Vado

• Cienka, lekka (84g z baterią), kieszonkowa konstrukcja.
  • Wbudowany dwucalowy, kolorowy ekran LCD
  • Wyjmowany akumulator.
  • Rozdzielczość nagrań 640 x 480 VGA.
  • Wbudowane złącze USB do podłączania do komputera PC.
  • 2GB pamięci wystarcza na dwie godziny nagrań
  • Dwukrotny zoom cyfrowy.
  • Wbudowane oprogramowanie do wysyłania nagrań do YouTube i Photobucket.
  • Wbudowany mikrofon i głośnik
  • Wyjście na TV przez przewód AV (sprzedawany oddzielnie)
  • Kolor srebrny lub różowy.

Kamera Creative Vado Pocket Video Cam dostępna będzie na rynku polskim z końcem maja w cenie 299 PLN brutto. Objęta jest roczną gwarancją.

Neodruk - wizytówki,reklama