Gospodarka » Żywność

Czanieckie Makarony na targach ANUGA

W Kolonii, od 8 do 12 października trwały Targi ANUGA – największe i najbardziej prestiżowe targi przemysłu spożywczego na świecie. Wśród blisko 7 tysięcy wystawców znalazła się firma Czanieckie Makarony, promująca tradycyjne, polskie smaki oraz swoją najnowszą ofertę zaplanowaną na przyszły rok.

Międzynarodowe Targi ANUGA gromadzą przedsiębiorców z branży spożywczej z całego świata. Tegoroczna edycja zrzeszyła blisko 7 tysięcy wystawców ze 100 krajów. Wystawcy prezentowali swoje oferty w kategoriach, m. in.: produkty ekologiczne, napoje, mięso, produkty delikatesowe czy technologie i sprzęt dla handlu detalicznego. Udział w Targach ANUGA jest okazją do promocji przedsiębiorstwa, wymiany fachowej wiedzy oraz nawiązania nowych relacji handlowych.

„Zdecydowaliśmy się na udział w Targach ANUGA, ponieważ są to jedne z najważniejszych targów spożywczych na świecie, które każdorazowo przyciągają klientów i kontrahentów z całego globu. Udział w tej imprezie pozwolił nam na pozyskanie nowych kontaktów biznesowych, wypromowanie marki Czaniecki na arenie międzynarodowej oraz zaprezentowanie produktów w szerokim gronie konsumentów z całego świata. Na Targach ANUGA przedstawiliśmy naszą aktualną ofertę oraz nowości, które w 2012 roku zostaną włączone do sprzedaży. Dla gości przygotowaliśmy degustacje kilku dań, m.in.: sałatkę z tuńczykiem i drobnym makaronem Kokardki, makaron Nitka z truflami - obydwie propozycje na bazie makaronów 5 - jajecznych. Wystawiliśmy również najnowszy produkt, który włączymy do oferty już w przyszłym roku, a mianowicie danie gotowe - makaron Rurka z sosem bolońskim. Stoisko Czanieckich Makaronów cieszyło się dużym zainteresowaniem ze strony odwiedzających, zarówno z Polski, jak i zagranicy." - Mówi Joanna Dybał z firmy Czanieckie Makarony.

CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122
___
Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.

GutPR