Kultura, sztuka » Kultura
Czanieckie Makarony nadają smaku podczas 48. Tygodnia Kultury Beskidzkiej
Zobacz więcej zdjęć » |
Festiwal jest okazją do zaprezentowania bogactwa kultury ludowej i każdego roku gromadzi setki tysięcy widzów. Firma Czanieckie Makarony, wspierając wydarzenia kulturalne regionu, dołączyła do grona sponsorów 48. Tygodnia Kultury Beskidzkiej.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Tydzień Kultury Beskidzkiej jest dorocznym festiwalem kultywującym twórczość ludową – taniec, śpiew, muzykę. Zespoły folklorystyczne oraz ludowi artyści prezentują barwny i różnorodny dorobek sztuki ludowej z całego świata podczas koncertów oraz konkursów. Szereg imprez towarzyszących, jak np. wystawy, kiermasze czy Targi Sztuki Ludowej zapewnią dodatkowe atrakcje uczestnikom festiwalu.
W tym roku firma Czanieckie Makarony, chcąc wesprzeć regionalne tradycje kulturalne, sponsoruje Tydzień Kultury Beskidzkiej. W ramach przedsięwzięcia firma Czanieckie Makarony przygotowała dodatkową atrakcję dla smakoszy - degustację potraw na bazie makaronów z linii A’la italiana. Goście będą mogli spróbować makaronu z miodem i orzechami a także różnych wariacji makaronów z sosami. Specjalnie przygotowana, mobilna „kuchnia na kółkach” odwiedzi w trakcie trwania festiwalu aż 3 miasta: Żywiec 30 i 31 lipca, Oświęcim od 1 do 3 sierpnia a także Wisłę w dniach od 4 do 7 sierpnia. Tych, którzy zasmakują w „makaronach z Czarnieckich Makaronach”, zapraszamy do zakupu produktów.
Niepowtarzalna atmosfera festiwalu sprawia, że Tydzień Kultury Beskidzkiej jest niezwykle atrakcyjnym wydarzeniem w kalendarzu imprez plenerowych. Dzięki firmie Czanieckie Makarony możemy wzbogacić kulturalne wrażenia o niezapomniane doznania smakowe.
CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122
___
Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.
Nadesłał:
GutPR
|
Komentarze (0)