Firma » Bankowość

Dobre praktyki BRE Banku wyróżnione

Podczas ogłoszenia tegorocznego raportu „Odpowiedzialny Biznes w Polsce. Dobre praktyki 2008” organizowanego przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu, BRE Bank otrzymał dwa wyróżnienia w kategorii biznes a rynek.

Nagrodzone praktyki to: Badanie nad Innowacyjnością Polskiej Gospodarki oraz platforma wiedzy dla biznesu - Bizsupport.

Badanie nad Innowacyjnością Polskiej Gospodarki już po raz drugi zdobyło uznanie ekspertów oceniających inicjatywy zgłoszone do rankingu.

Zdobyte wyróżnienia są dowodem na to, że dobre praktyki BRE Banku generują wartość dla interesariuszy z otoczenia biznesowego banku - mówi Magdalena Winconek, specjalista ds. CSR BRE Banku. Promowanie innowacyjności wśród przedsiębiorców oraz propagowanie wiedzy biznesowej i ekonomicznej to obszary priorytetowe w działaniach społecznych BRE Banku. Wspierając rozwój firm w kierunku innowacyjności staramy się dostarczać im atrakcyjne narzędzia do zdobywania wiedzy, właśnie takie jak Bizsupport - dodaje Magdalena Winconek.

Raport „Odpowiedzialny biznes w Polce. Dobre praktyki" to jedyna publikacja podsumowująca działania społeczne firm w danym roku w naszym kraju, w kategoriach:

• Biznes a miejsce pracy
  • Biznes a rynek
  • Biznes a społeczeństwo
  • Biznes a środowisko

Intencją Forum Odpowiedzialnego Biznesu, jest wyselekcjonowanie najlepszych praktyk, które zostały zainicjowane przez firmy w danym roku spośród wszystkich, które zostały przez nie uprzednio zgłoszone. Dodatkowo, publikacja zawiera wybrane artykuły o odpowiedzialnym biznesie oraz informacje o ważnych wydarzeniach, które zaistniały w minionym roku.

W raporcie „Odpowiedzialny biznes w Polsce. Dobre praktyki 2008" wyróżniono w sumie 88 praktyk 77 firm. 25 dotyczyło środowiska naturalnego, 35 odnosiło się do społeczeństwa, 16 skupiało się na inicjatywach w miejscu pracy i 12 zostało stworzonych z myślą o uczestnikach rynku.

ap