Gospodarka » Żywność

Dobry humor z czekoladowym aromatem

Dobry humor z czekoladowym aromatem
Zobacz więcej zdjęć »
Jesienią częściej dopada nas zły humor i apatia. Wszystko to za sprawą zmieniającej się pogody i burych dni. Szare poranki, szare popołudnia i szaro czarne, chłodne wieczory skutecznie potrafią wprowadzić w byle jaki nastrój i każdego zmienić w smutasa.

Wiadomo, że nie warto spędzać jesienno zimowych miesięcy trwoniąc dni na zły humor, naburmuszenie się i smutki, ale znacznie łatwiej to powiedzieć niż wdrożyć w życie, szczególnie gdy zaczyna dopadać nas chandra.  W takich chwilach trzeba szybciutko organizować sobie większe lub mniejsze przyjemności. Zarówno jedne jak i drugie mogą mieć ogromne znaczenie dla naszego samopoczucia. Wizyta u fryzjera czy zakupy to oczywiste poprawiacze humoru ale czasem bywa, ze nawet i na to nie mamy najmniejszej ochoty. Co wtedy? A może by tak jakąś malutką pyszną przyjemność?

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Powszechnie wiadomo, że czekolada poprawia humor i to nie tylko ze względów smakowych. Niewiele jest osób na świecie, które są w stanie oprzeć się czekoladowym pokusom. Czekolada daje szczęście oraz jest uważana za afrodyzjak a to wszystko za sprawa związków w niej zawartych. Jak twierdzą naukowcy jest to efekt działania znajdującej się w czekoladzie kofeiny oraz fenyloetyloaminy, substancji, która znajduje się również w ludzkim mózgu, zwłaszcza u ludzi zakochanych. Powoduje ona miłe odprężenie oraz gamę pozytywnych uczuć od subtelnej szczęśliwości po euforię. Czekolada na poprawę humoru to jest to! Świetnym poprawiaczem humoru może okazać się także filiżanka gorącej kawy czekoladowej. Energetyzujący napój stawia na nogi i dodaje chęci do działania a jego wyborny czekoladowy aromat jeszcze długo po wypiciu powoduje błogi, czekoladowy uśmiech na twarzy. Właśnie takie przyjemne doznania powoduje kawa czekoladowa „Czas na Herbatę”. Cudownie wonna, wyśmienita gatunkowo kawa aromatyzowana powstała na bazie dokładnie wyselekcjonowanych ziaren najwyższej klasy Arabica Excelso. Ten kolumbijski gatunek kawy został uznany za jeden z najlepszych na świecie. Oryginalny smak Arabica Excelso charakteryzuje sie delikatną nutką orzechową tak więc wraz z aromatem czekolady stanowią idealny duet.

Są i tacy, którzy niechętnie sięgają po kawę „sypaną” ale za to z przyjemnością piją kawę rozpuszczalną. Oczywiście smakosze kawy rozpuszczalnej także mogą wprawić się w dobry nastrój za pomocą filiżaneczki ze świeżo przyrządzoną, rozpuszczalną kawą czekoladowo - orzechową „Czas na Herbatę”.  Jej walory smakowe niczym nie ustępują kawie sypanej jednak jest nieco delikatniejsza, czyi dokładnie taka jakiej oczekują miłośnicy kawy rozpuszczalnej. Czekoladowo - orzechowy aromat i smak napoju jest tak rozkoszny, że trudno poprzestać na jednej filiżance.

Obie kawowe propozycje świetnie smakują bez żadnych dodatków ale z odrobiną mleka i kruchym ciasteczkiem mogą stworzyć wyśmienity zestaw smakowicie rozweselający, który każdego wprawi w aromatycznie dobry nastrój.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Kamila Nowakowska

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »