Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało
Domek z bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA
Zobacz więcej zdjęć » |
Domek z bezglutenowych paluszków rybnych
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Składniki:
5 bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA
100 g szpinaku
1/2 ząbka czosnku
40 g ryżu
1 pęczek szczypiorku
2 gałązki bazylii
1 pomidor;
1 liść sałaty;
1 jajko;
czarne oliwki pokrojone do dekoracji
1/2 marchewki
olej, oliwa z oliwek
sól
Przygotowanie:
Smażymy bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA na gorącym oleju przez około 4 minuty przekładając co jakiś czas z boku na bok. Po ściągnięciu z patelni przekładamy na chłonny papier, tak by odsączyć olej. Rozgrzewamy patelnię, następnie dodajemy szpinak. Do szpinaku dodajemy czosnek i oliwę. Ryż gotujemy w solonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na przygotowanym talerzu układamy szpinak jako trawę. Z czterech paluszków PESCANOVA układamy domek, a z jednego tworzymy pień drzewa. Przecinamy liść sałaty w cienkiej plasterki i układamy na wierzchołku drzewa.
Ze szczypiorku wycinamy łodygę, a z bazylii listki. Pomidorka kroimy na ćwiartki z których układamy płatki kwiatka.
Smażymy na patelni jajko sadzone ze szczyptą soli. Na talerzu układamy jako słońce, które pojawia się pod chmurą ryżu. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach i tworzymy ściany dla domu. Oliwkami wypełniamy dach.
Bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA
W nowych bezglutenowych paluszkach rybnych PESCANOVA głównym składnikiem jest morszczuk capensis - znany u nas jako przylądkowy - bądź morszczuk kapski – najszlachetniejsza odmiana tej ryby. Jego mięso jest białe, kruche i delikatne, a co ważniejsze – chude i zdrowe. Morszczuk zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka, nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest także smacznym źródłem składników mineralnych, kwasów tłuszczowych Omega 3 i witamin w zdrowej diecie.
Nadesłał:
GutPR
|
Komentarze (0)