Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Domek z bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA

Domek z bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA
Zobacz więcej zdjęć »
Od kilku lat dieta bezglutenowa jest absolutnym hitem na całym świecie. Przyrządzenie posiłków ze składników wolnych od glutenu nie jest łatwe. Z myślą o osobach na diecie bezglutenowej firma PESCANOVA stworzyła linię produktów, które nie wykluczają nas z jedzenia ulubionych owoców morza i ryb.

Domek z bezglutenowych paluszków rybnych

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Składniki:

5 bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA

100 g szpinaku

1/2 ząbka czosnku

40 g ryżu

1 pęczek szczypiorku

2 gałązki bazylii

1 pomidor;

1 liść sałaty;

1 jajko;

czarne oliwki pokrojone do dekoracji

1/2 marchewki

olej, oliwa z oliwek

sól

 

Przygotowanie:


Smażymy bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA na gorącym oleju przez około 4 minuty przekładając co jakiś czas z boku na bok.  Po ściągnięciu z patelni przekładamy na chłonny papier, tak by odsączyć olej. Rozgrzewamy patelnię, następnie dodajemy szpinak. Do szpinaku dodajemy czosnek i oliwę. Ryż gotujemy w solonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na przygotowanym talerzu układamy szpinak jako trawę. Z czterech paluszków PESCANOVA układamy domek, a z jednego tworzymy pień drzewa. Przecinamy liść sałaty w cienkiej plasterki i układamy na wierzchołku drzewa.

Ze szczypiorku wycinamy łodygę, a z bazylii listki. Pomidorka kroimy na ćwiartki z których układamy płatki kwiatka.

Smażymy na patelni jajko sadzone ze szczyptą soli. Na talerzu układamy jako słońce, które pojawia się pod chmurą ryżu. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach i tworzymy ściany dla domu. Oliwkami wypełniamy dach.

 

Bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA

W nowych bezglutenowych paluszkach rybnych PESCANOVA głównym składnikiem jest morszczuk capensis - znany u nas jako przylądkowy - bądź morszczuk kapski – najszlachetniejsza odmiana tej ryby. Jego mięso jest białe, kruche i delikatne, a co ważniejsze – chude i zdrowe. Morszczuk zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka, nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest także smacznym źródłem składników mineralnych, kwasów tłuszczowych Omega 3 i witamin w zdrowej diecie.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

GutPR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »