Gospodarka » Żywność

Drożdże instant Delecta – szybki sposób na ciasto drożdżowe

Delecta rozbudowuje linię „Udane wypieki” wprowadzając na rynek Drożdże instant. Jednoporcjowe opakowanie produktu pozwala szybko, bez przygotowywania rozczynu, spulchnić ciasto z połowy kilograma mąki.

Nowe drożdże instant doskonale uzupełniają asortyment przypraw do ciast marki Delecta o uniwersalny dodatek do domowych słodkich i słonych wypieków.

Drożdże instant Delecta nie wymagają wcześniejszego przygotowywania rozczynu. Sprawdzą się zwłaszcza w lżejszych ciastach, z mniejszą zawartością cukru i masła oraz ciężkich bakalii. Lukrowane rogaliki, pyzate brioszki, okazałe chałki i domowe chleby z nowymi Drożdżami instant Delecta będą pulchne, lekkie i doskonale wyrośnięte.

Nowy produkt Delecty będzie dostępny w tradycyjnym i nowoczesnym kanale dystrybucji od 24 września br. w cenie detalicznej ok. 1,29 zł za saszetkę (8 g).

Drożdże instant, to jedyny rodzaj drożdży, jaki należy stosować w procesie pieczenia w automatycznym wypiekaczu do chleba. Nie zawierają konserwantów, gdyż proces suszenia zapewnia ich trwałość, dzięki czemu nie wymagają także przechowywania w lodówce.

Producent:         Rieber Foods Polska S.A. (www.delecta.pl)

Produkt:              Drożdże instant (8 g)

Cena det.:          ok. 1,29 zł

KMC