Firma » Biznes

Duże przejęcie w obszarze Microsoft Dynamics NAV na polskim rynku

Przejęcie obszaru NAV firmy Solid Solutions ma na celu intensyfikację działań IT.integro związanych z umacnianiem pozycji rozwiązania w Polsce.

5 grudnia br. firma IT.integro Sp. z o.o podpisała z Solid Solutions Sp. z o.o. umowę dotyczącą sprzedaży Zorganizowanej Części Przedsiębiorstwa obejmującej całość działalności spółki Solid Solutions związanej z systemem Microsoft Dynamics NAV.

- Celem naszej firmy jest dalszy dynamiczny rozwój działalności w obszarze systemu Microsoft Dynamics NAV zarówno w Polsce, gdzie jesteśmy niekwestionowanym liderem, jak również poza jej granicami - komentuje Piotr Śledź, Prezes Zarządu, IT.integro Sp. z o.o. - Przejęcie obszaru NAV firmy Solid Solutions ma na celu intensyfikację naszych działań związanych z umacnianiem pozycji rozwiązania w Polsce. Pragniemy, aby stało się ono wiodącym systemem w obszarze handlu, logistyki, produkcji i usług segmentu MŚP - dodaje.

Sprzedaż Zorganizowanej Części Przedsiębiorstwa obejmuje umowy z kontrahentami, pracownikami i klientami. W sumie porozumienie dotyczy ok. 50 instalacji i kilkunastoosobowy zespół. Dzięki tej umowie IT.integro posiada obecnie 80-osobowy zespół i ponad 250 instalacji Microsoft Dynamics NAV.

- Microsoft Dynamics NAV ma ogromny potencjał, aby stać się jedną z wiodących technologii do zarządzania zasobami małych i średnich przedsiębiorstw. Firma IT.integro od przeszło 17 lat koncentruje swoje wysiłki, aby to osiągnąć. Potwierdzeniem tego zaangażowania jest umowa podpisana z Solid Solutions, jak również intensywne prace nad udoskonalaniem rozwiązania w odpowiedzi na oczekiwania klientów oraz zmieniające się trendy i potrzeby rynkowe - mówi Monika Burdach, Opiekun Kluczowych Partnerów Microsoft Dynamics NAV, Microsoft.

Informacje o firmie:

http://www.microsoft.com/poland lub kontaktu z Centrum Obsługi Klienta Microsoft pod numerem 0 801 802 000 (opłata według stawek Twojego operatora).

Dodatkowych informacji udzielą:

Agnieszka Dziedzic