Firma » Biznes

Dynamiczny Kolporter Express

O ponad 100 procent w ciągu ośmiu miesięcy bieżącego roku wzrosły przychody z usług kurierskich realizowanych pod marką Kolporter Express - informuje biuro prasowe Kolportera.

Usługi kurierskie pod tym właśnie brandem są realizowane przez Kolportera SA, największego prywatnego dystrybutora prasy w Polsce.

- Przewozimy już 15 000 przesyłek dziennie, liczba naszych stałych klientów wzrosła do 3000 firm i instytucji, czyli o 50 procent w stosunku do zeszłego roku – mówi Janusz Konopka, członek zarządu Kolportera SA odpowiedzialny za usługi kurierskie. – Jestem przekonany, że tak dynamiczny rozwój jest możliwy dzięki wysokiej jakości usług i elastyczności, jaką gwarantujemy naszym partnerom biznesowym.

W tym roku spółka planuje osiągnąć przychody z usług kurierskich na poziomie 60 mln PLN, z kolei w roku 2010 zakładane jest ich podwojenie. Wśród stałych klientów są tak znane firmy jak Kamis, Orlen, Anwil, Patron Service, Navo, Suder&Suder i Polkomtel SA.

Kolporter Express dysponuje flotą ponad 500 samochodów ciężarowych i dostawczych, dedykowanym centrum logistyczno-magazynowym w Mościskach pod Warszawą, a także siecią 28 oddziałów terenowych. W ciągu 24 godzin jest w stanie dostarczyć przesyłkę do dowolnego miejsca w Polsce.

puella

• avatar
    ~JOH 2012-11-10 08:57:52

h..nie firma brak dotrzymywania terminow glupie c... na infolinii klamia ze bedzie a nie ma tego dnia co mowia . mam bnadzieje ze padna