Rozrywka i wypoczynek » Święta

Dziennikarze "Promykowi Słońca"

Wrocławscy dziennikarze malowali bombki XXL w Arkadach Wrocławskich. Spotkali się by wziąć udział w akcji charytatywnej organizowanej przez Centrum na rzecz fundacji „Promyk Słońca”.

Dziennikarze przybyli do Arkad 24 listopada w samo południe. Wśród zaproszonych redakcji były: TVP Wrocław, Gazeta Wrocławska, Radio Traffic, tuWrocław i dlaStudenta. Spotkanie rozpoczęto od uroczystego przekazania darowizny dla Fundacji. Czek o wartości 3 tysięcy złotych, z rąk Prezes Arkad Wrocławskich Małgorzaty Danek, przyjęła doktor Adrianna Pietraszkiewicz reprezentująca Fundację „Promyk Słońca”. Wraz z nią do Arkad przybyło 12 maluchów w wieku 5 i 6 lat, które na co dzień uczęszczają do przedszkola integracyjnego prowadzonego przez „Promyk Słońca”.

Po części oficjalnej wszyscy zgromadzeni złapali za pędzle i rzucili się w wir pracy twórczej. Każda z redakcji otrzymała do dyspozycji jedną, ponad metrową bombkę, na której wymalowała panoramę bożonarodzeniowego Wrocławia. W zdobieniu bombek XXL dziennikarzom pomagały dzieci z Fundacji, do każdej redakcyjnej drużyny dołączyło kilku małych pomocników. Efekty wspólnej pracy to 5 pięknie wymalowanych bożonarodzeniowych bombek-gigantów, które do końca roku będą tworzyć świąteczną dekorację Centrum. Można je oglądać na poziomie -1, tuż obok akwarium oceanicznego.

Akcja charytatywna z udziałem mediów to cykliczne wydarzenie, które Arkady Wrocławskie organizują dwa razy do roku, angażując się w pomoc wrocławskim organizacjom pożytku publicznego. Do tej pory Centrum wsparło już m.in. fundację „Na Ratunek Dzieciom z Chorobą Nowotworową” oraz „Caritas” Fotorelację z wydarzenia obejrzeć można na www.facebook.com/arkadywroclawskie.

redakcja123