Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

ECO Linea i ECO Body z prestiżowym certyfikatem ECOCERT na 2011 rok

Międzynarodowa instytucja kontrolująca i certyfikująca kosmetyki pochodzenia naturalnego podtrzymała wysoką ocenę serii ECO Linea® oraz ECO Body® i przyznała firmie swój prestiżowy certyfikat na kolejny rok.

Znak ECOCERT jest potwierdzeniem wysokiej, światowej jakości naturalnych i organicznych kosmetyków. Laboratorium Kosmetyczne „AVA" jest jedyną polską firmą, która uzyskała certyfikat ECOCERT.

Wychodząc naprzeciw rosnącym oczekiwaniom klientów i modzie na naturalność AVA podjęła wyzwanie żmudnego procesu certyfikacji aby zapewnić swoich klientów, iż oferowane przez nią produkty powstają na bazie wyłącznie certyfikowanych surowców i opakowań.

ECOCERT cieszący się zaufaniem zarówno klientów jak i producentów kosmetyków naturalnych, przyznawany jest jedynie na rok a udział w certyfikacji powoduje stałą kontrolę produktów. Gwarantuje to zachowanie ekologicznych standardów produkcji i wysokiej jakości produktów. Każdy kto sięga po kosmetyki Laboratorium Kosmetycznego „AVA" z serii ECO Linea® i ECO Body® ma więc pewność, że w pełni zasługują one na miano „produktu ekologicznie czystego" i otrzymuje bardzo dobrą jakość w przystępnej cenie. ECO Linea® i ECO Body® dedykowane są dla kobiet aktywnych, dbających o swoją skórę w sposób biologicznie naturalny. Kosmetyki przeznaczone są do pielęgnacji każdego rodzaju cery.

Laboratorium Kosmetyczne „AVA" prowadzi działania edukacyjne Klientów na temat ekologii w kosmetyce. Specjaliści firmy uczestniczą w wielu prezentacjach i przygotowują materiały do coraz liczniejszych publikacji o naturalnej pielęgnacji skóry.

Więcej informacji na www.ava-laboratorium.pl

m.korpusik@mediaconnect.pl