Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

Energowładni bohaterami uczniów

Ogólnopolski Program Edukacji Ekologicznej „Źródła Pozytywnej Energii Wokół Nas”- zakończony!Ponad 2 000 szkół wzięło udział w akcji i przeprowadziło specjalne lekcje ekologii dla klas I-III. Ogromną popularnością cieszył się towarzyszący akcji konkurs plastyczny, na który wpłynęło blisko 1 600 prac

Zainteresowanie udziałem w konkursie plastycznym „Energowładni w Krainie Pozytywnej Energii” było tak duże, że na prośbę szkół organizatorzy zdecydowali się na przedłużenie terminu nadsyłania prac. Ostatecznie wpłynęło blisko 1 600 plakatów, z których jury wyłoniło zwycięzców. Autorka najciekawszej pracy indywidualnej, uczennica klasy II z Kalisza, otrzymała nowoczesny laptop a zwycięska klasa Ib ze Szkoły Podstawowej nr 1 w Bełchatowie wygrała wycieczkę do Centrum Nauki Kopernik w Warszawie.

„Otrzymywaliśmy listy gratulacyjne i telefony od nauczycieli oraz dyrektorów szkół z podziękowaniem za przygotowanie tak ciekawego programu, który bardzo podobał się dzieciom. Konkurs plastyczny miał utrwalić zdobyte na lekcjach informacje. Prace przesyłały głównie szkoły często z małych i odległych od Warszawy miejscowości. Bardzo nas to ucieszyło ponieważ zdajemy sobie sprawę, że to właśnie dla nich nasza nagroda – całodniowa wycieczka do Centrum Nauki Kopernik stanowiła największą atrakcję”  - mówi Beata Kozieł, Senior Brand Manager firmy Energizer.

Dzieci wykazały się ogromną inwencją. Pojawiały się prace malowane farbami, kredkami, wydzieranki, wyklejanki i inne formy. Plakat zwycięskiej klasy zrobił ogromne wrażenie na jury. „Przedstawienie samych dzieci jako Energowładnych to wyjątkowy pomysł. Po wyrazie twarzy młodych artystów widać jak poważnie podeszli do całego zadania” – dodaje Beata Kozieł. Różnorodność technik i ogromne zaangażowanie dzieci bardzo pozytywnie zaskoczyło organizatorów.

„Źródła Pozytywnej Energii Wokół Nas” to program edukacyjny dla klas I-III szkół podstawowych zorganizowany przez firmę Energizer. Podczas specjalnie przygotowanych lekcji ekologii cztery postacie Energowładnych przedstawiały dzieciom tradycyjne i alternatywne źródła energii. Mimo, iż program edukacyjny dobiegł końca organizatorzy mają nadzieję, że przekazana wiedza pozostanie na długo w pamięci uczniów.

Więcej informacji na temat programu oraz zwycięskie prace można oglądać na: www.energowładni.pl.

*          *          *

O firmie Energizer

Energizer to światowy lider rozwiązań w zakresie przenośnej energii. W portfolio producenta znajdują się innowacyjne rozwiązania m.in. baterie, akumulatorki, ładowarki oraz latarki.

Firma Energizer wierzy, że każdy człowiek powinien mieć możliwość wywierania pozytywnego wpływu na swoje otoczenie. Misją Energizer jest przekazywanie światu pozytywnej energii. W duchu idei „positivenergy” firma prowadzi swoją aktywność i zachęca do pozytywnych zmian w naszym otoczeniu.

Więcej o produktach firmy: www.baterie.energizer.pl, www.energizer.eu
Platforma „Move&Play”: www.energizerplay.com

Kontakt dla mediów: