Technologie » Internet

Euvic: nowa oferta w zakresie cyfrowej transformacji biznesu

Wprowadzaj innowacje szybciej i bardziej elastycznie dzięki usłudze Ideation i Agile Dev Factory od Euvic.

Euvic, wiodący polski dostawca usług IT, zaprezentował dwie nowe usługi - IDeation-as-a-Service (IDaaS) i Agile Dev Factory. Korzystając z usługi IDaaS, organizacje mogą przetestować swoje nowe cyfrowe pomysły w ciągu kilku dni lub tygodni. Następnie mogą zrealizować te pomysły za pomocą Agile Dev Factory. Wspólnie usługi tworzą kompleksowe narzędzie do cyfrowej transformacji biznesu.

Oferta Euvic jest skierowana do dużych i średniej wielkości organizacji, a także do start-up’ów, które chcą przyśpieszyć proces weryfikowania, testowania i realizowania swoich cyfrowych pomysłów w oparciu o podejście Agile i DevOps. Pomysły mogą dotyczyć np. stworzenia nowego produktu i usługi, albo też zautomatyzowania wybranych procesów w firmie.

Decydując się na przetestowanie pomysłu przy pomocy IDaaS, każda organizacja ma możliwość współpracy z najlepszymi specjalistami z zespołu Euvic, w tym analitykami biznesowymi, architektami IT i programistami. Proces testowania i rozwijania pomysłu jest dobrze zdefiniowany - obejmuje działania na 4 poziomach oraz zakłada pracę w oparciu o zasady „lean start-up”. Pomysły mogą zakładać wykorzystanie wszystkich najważniejszych istniejących bądź nowych technologii, które są zawarte w cyklu życia technologii wg Gartnera. Na etapie Ideation zespół Euvic m.in. analizuje sposoby korzystania z nowego rozwiązania oraz opcje monetyzacji, a także tworzy jego prototyp.

“Nasi klienci mają wiele świetnych pomysłów, ale często nie są w stanie szybko ich przetestować i w ten sposób dowiedzieć się, czy sprawdzą się one w praktyce. Z tego powodu albo wcale nie realizują tych pomysłów, albo też rozpoczynają projekt bez odpowiedniego przygotowania. Ta obserwacja zainspirowała nas do zaoferowania naszym obecnym klientom, a także wszystkim innym organizacjom, możliwości skorzystania z naszego doświadczenia w realizacji projektów, które zaczęły się od fazy Ideation, a zakończyły na dostarczeniu oprogramowania. Opracowaliśmy własne unikatowe podejście w tym obszarze” – mówi Wojciech Wolny, Prezes Zarządu Euvic.

Usługa IDaaS oferuje możliwość celowego zduplikowania pracy w kluczowych etapach procesu Ideation, aby umożliwić różne podejścia do tych samych zadań. W ten sposób klient może mieć dwa zespoły pracujące nad dopracowaniem i wizualizacją danego pomysłu. Następnie klient wybiera efekty pracy obu zespołów, które podobają mu się najbardziej, a Euvic łączy je w jedno rozwiązanie. W końcowym etapie procesu Ideation, zespół Euvic wykorzystuje badania rynkowe, aby ocenić prototyp, a także sporządza precyzyjny plan realizacji pomysłu. Obejmuje on m.in. określenie potrzebnych zasobów ludzkich i kompetencji, kosztów i czasu trwania projektu. Cała ta praca trwa nie dłużej niż 6 tygodni.

Po fazie Ideation, Euvic oferuje klientom możliwość zrealizowania pomysłu przy pomocy usługi Agile Dev Factory. Jest to forma outsourcingu IT, która została stworzona przez Euvic po to, aby umożliwić organizacjom wdrażanie innowacji tak szybko i elastycznie, jak to tylko możliwe. Dzięki Agile Dev Factory, firmy mogą uzyskać łatwy dostęp do specjalistów Euvic z potrzebnymi im w danym momencie kompetencjami. Mogą oni pracować albo w siedzibie klienta, albo zdalnie, w zależności od ich roli i bieżących potrzeb w projekcie.

“Usługa Agile Dev Factory zapewnia spokój po etapie Ideation - dostęp do dużej liczby efektywnych kosztowo specjalistów o rozległych kompetencjach technologicznych, możliwość łatwego skalowania i zarządzania wynajętym zespołem, a także szybkie rozpoczynanie nowych projektów. Nasza usługa daje też możliwość wprowadzenia rozliczenia opartego o wskaźniki KPI, a także niesie ze sobą wszystkie korzyści, jakie są związane z tworzeniem oprogramowania w oparciu o zasady Agile i DevOps” – tłumaczy Wojciech Wolny.

Pośród tych korzyści jest m.in. dostarczanie komponentów w pełni funkcjonującego oprogramowania w ciągu kilku dni lub tygodni, czy też możliwość reagowania na nieprzewidywalne, zmieniające się lub późne wymagania. Agile Dev Factory umożliwia też zaplanowanie potrzebnych zasoby zewnętrznych co do godziny. Wszystko to sprawia, że jest to idealne narzędzie do realizowania nowych cyfrowych projektów zarówno dla firm, jak i instytucji.

Więcej informacji na temat usługi IDaaS i Agile Dev Factory jest dostępne pod adresem: www.euvic.pl/cyfrowa-transformacja.

Dodatkowe informacje o Euvic

Euvic to wiodący dostawca usług IT w Polsce, który pomaga organizacjom działać efektywniej kosztowo i elastyczniej. Cel ten firma realizuje zapewniając szybki i łatwy dostęp do wykwalifikowanej i efektywnej kosztowo kadry ponad 1700 programistów. Euvic ma 900 klientów w 15 krajach, świadcząc im usługi w zakresie: outsourcingu IT, tworzenia, rozwoju i testów oprogramowania, wdrożenia rozwiązań wiodących producentów (w zakresie business intelligence, cloud computing, ERP), integracji aplikacji oraz IT help desk. W skład grupy wchodzi kilkanaście wiodących polskich spółek IT, które współpracują także w oparciu o klaster Human Cloud (www.humancloud.pl), szczególnie w obszarze eksportu.

Dodatkowe informacje: www.euvic.pl.

PRS