Firma » Biznes

Fild.NET dla Kelly Services w całej Europie

Fild.NET – spółka specjalizująca się w rozwiązywaniu problemów biznesowych średnich i dużych przedsiębiorstw w oparciu o oprogramowanie Microsoft – podpisała umowę o współpracy z jedną z największych na świecie firm w sektorze zarządzania zasobami ludzkimi Kelly Services Inc.

Podjęta przez obie firmy współpraca ma charakter paneuropejski i przewiduje realizację szeregu projektów dla oddziałów Kelly zlokalizowanych na Starym Kontynencie.

Pierwszym przedsięwzięciem Fild.NET ma być stworzenie na bazie Microsoft BizTalk Server korporacyjnej szyny usług - Enterprise Service Bus (ESB). Rozwiązanie umożliwi szybką i łatwą wymianę danych pomiędzy systemami, aplikacjami i usługami. Taka integracja pozwoli na tworzenie efektywnych procesów biznesowych i zautomatyzowane zarządzanie nimi. Jako pierwsi z zalet nowego narzędzia będą mogli skorzystać pracownicy europejskiej centrali Kelly w Szwajcarii, a następnie dołączane będą kolejne odziały firmy z obszary EMEA (Europe, Middle East, Africa). Fild.NET zapewni także drugą linię wsparcia oraz współpracę architektoniczną i deweloperską dla tworzonego przez Kelly Services centrum nearshoringowego.

„Poszukując partnera robiliśmy przegląd kompetencji kandydatów w wielu krajach europejskich. Wśród kryteriów, którymi kierowaliśmy się przy wyborze, znaczenie miały nie tylko doświadczenie i merytoryczne przygotowanie, ale także kultura pracy i komunikacji. Cieszymy się, że możemy współpracować z firmą, która tak dobrze odpowiada na nasze oczekiwania" - mówi Eric Surdez, Technical Applications Architecture Manager w Kelly Services.

„Kelly Services to wielka organizacja, o ogromnych tradycjach i niepodważalnej pozycji w branży. Nawiązanie strategicznej relacji z takim partnerem to potwierdzenie kompetencji Fild.NET. To także potwierdzenie słuszności filozofii naszego działania, polegającej na specjalizacji wyłącznie w rozwiązaniach firmy Microsoft - największego i najpopularniejszego producenta oprogramowania biznesowego na świecie. Jest to też dowód, że potrafimy skutecznie konkurować na wymagającym rynku europejskim" - podkreśla Andrzej Biesiekirski, Prezes Zarządu Fild.NET Sp. z o.o.

Więcej informacji o firmach

Kelly Services, Inc (www.kellyservices.pl). powstało w 1946 roku, koncentrując się początkowo na usługach związanych z rekrutacją pracowników tymczasowych. Przez ponad pół wieku firmie udało się utrzymać pozycję lidera w branży, a było to możliwe dzięki oparciu działalności na zasadzie: „inwestujemy w ludzi". Kelly rozwijało się razem z rynkiem, starając się zawsze wychodzić naprzeciw nowym oczekiwaniom i trendom. Dzisiaj Kelly to jedna z największych na świecie firm z sektora zarządzania zasobami ludzkimi - posiada przedstawicielstwa w 38 krajach, co roku zapewniając zatrudnienie ponad 750,000 osób. Dochód w 2008 wyniósł 5,5 miliardów dolarów. W 2007 roku Kelly Services dołączyło do swojej sieci oddziałów biuro w Polsce przejmując działającą od roku 1999 firmę Talents Polska Sp. z o.o.

Fild.NET Sp. z o.o. (www.fild.net) to integrator rozwiązań Microsoft, którego kompetencje potwierdzają certyfikaty "Złotego Partnera Microsoft" w obszarach: „Business Process and Integrations Solutions", „Information Worker Solutions", „Data Managment Solutions". Spółka została też zaliczona do grona "Microsoft Managed Partner", grupy firm, które zdaniem Microsoft mają największy potencjał rynkowy. Fild.NET zawsze stara się optymalnie wykorzystać już wdrożone programy Microsoft, integrując je z bardziej zaawansowanymi rozwiązaniami tej firmy. Jest to podejście gwarantujące najbardziej efektywny kosztowo sposób rozwiązania większości problemów poszczególnych działów firmy lub całych organizacji. Do klientów Fild.NET zaliczają się takie firmy, jak m.in.: Allianz Polska, Antalis Poland, Géant Polska, Fortis Bank Polska SA, ING Bank Śląski SA, PZU, Skandia, Inter Partner Assistance, czy Wyborowa SA.

PRS