Firma » Reklama

Filmy poklatkowe - idealny sposób na promocje firmy

Filmy oraz spoty promocyjne to jedna z najlepiej działających metod budowania marki. Dzięki nim jesteśmy w stanie trafić do znacznie szerszego grona odbiorców. Warto zainteresować się tym tematem, gdyż jest to innowacyjna metoda promocji firmy.

Jedną z najciekawszych form jest promocja firmy przy pomocy filmu timelaps, czyli poklatkowego.

Filmy poklatkowe tworzone są z pojedynczych zdjęć, robionych w różnych odstępach czasu, dzięki czemu obrazują, jak duże zmiany zachodzą w określonym czasie, w danym miejscu. Filmy ze zdjęć to dobry sposób na zobrazowanie postępów budowy, cyklu zmiany produktu na przestrzeni czasu. Jest to doskonały sposób na przekazanie historii i rozwoju oraz celów firmy. Dzięki wykorzystywaniu najnowszych technologii do tworzenia tego typu filmów, pozostawiają widza pod dużym wrażeniem i wywołują pozytywne emocje.

Filmy timelaps potrafią w kilka minut ukazać zmiany jakie nastąpiły w ciągu kilku tygodni, miesięcy czy lat. Filmy ze zdjęć są szczególnie zapamiętywane, dzięki bogactwu treści jakie przekazują. Jest to doskonała forma na reklamę. Firma staje się znacznie bardziej rozpoznawalna, a główne zalety i cele firmy, które zostały zobrazowane w filmie, zostają automatycznie łączone z daną marką.

Filmy ze zdjęć znacznie różnią się od dotychczas stosowanych form reklamy. Skupiają się na tym, by trafić w emocje widza, a krótkie i konkretne treści maja za zadanie tylko wzmocnić wrażenie. Filmy poklatkowe obrazują zmiany jakie następują zbyt wolno by je zauważyć.

Warto zastanowić się nad tą formą reklamy, gdyż jej zasięg i moc jest naprawdę duży.Taki film może zbudowąc markę, a także otworzyć nowe możliwości na rynku.

Paulina.b