Firma » Finanse

Finamo dotrzymuje obietnic

Zgodnie z ogłoszonym w kwietniu planem Finamo, najbardziej dynamicznie rozwijająca się firma doradztwa finansowego w Polsce, otworzyło 30 oddział. Oznacza to, że średnio w ramach sieci powstaje aż 5 nowych placówek miesięcznie. Firma zatrudnia już około 250 doradców finansowych.

„W dniu oficjalnego startu zapowiadaliśmy otwarcie 40-50 oddziałów i zatrudnienie 500 osób do końca roku. Posiadanie 30 placówek w połowie września potwierdza, że dotrzymujemy obietnic. Utrzymanie takiego tempa rozbudowy sieci pozwoli na realizację planów, a przede wszystkim zapewnienie znacznej dostępności dla naszych klientów. Tym samym Finamo wejdzie do ścisłej czołówki największych firm doradztwa finansowego w Polsce.– podkreśla Waldemar Mierzejewski, Prezes Finamo.

W celu ułatwienia klientom dostępu do usług finansowych oddziały Finamo powstają przy głównych ulicach w centrach największych miast.

Z myślą o komforcie swoich klientów Finamo uruchomiło, w ramach swojej sieci „mobilnych doradców”, którzy mogą dojechać w dowolne wskazane przez klienta miejsce.

Obecnie Finamo ma swoje oddziały w Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Poznaniu, Wrocławiu i w miastach aglomeracji śląskiej. Wkrótce zostaną uruchomione kolejne placówki.

Finamo planuje, że do końca 2009 roku będzie zatrudniać 1000 doradców w sieci 100 placówek.

Smart Media Sp. z o. o.