Gospodarka » Chemia

Firma B.M. Polska gościła dystrybutorów

Już po raz ósmy odbyło się doroczne spotkanie dystrybutorów B.M. Polska. W tym roku impreza połączona została z oficjalną prezentacją nowej siedziby firmy.

W dniach 16-18 października w Warszawie odbył się zjazd partnerów handlowych firmy B.M. Polska, wyłącznego importera produktów marek Benjamin Moore, Bioni CS, Texturline, Candis i Rival. Podczas spotkania zaprezentowane zostały nowości produktowe oraz przyszłoroczne plany firmy. W spotkaniu uczestniczyło ok. 25 dystrybutorów z całego kraju.

Podczas pierwszego dnia uczestnicy zaproszeni zostali na spektakl „Upiór w operze" w Teatrze Muzycznym „Roma". Drugiego dnia rozpoczęła się część oficjalna zjazdu. W nowej siedzibie gości powitał Jerzy Bylica - członek zarządu B.M. Polska. Następnie w rolę prelegenta wcielił się Artur Nowak - Dyrektor marketingu, który przedstawił koncepcję działań marketingowych i PR firmy na 2009 rok oraz przybliżył zgromadzonym ofertę niemieckiej firmy Bioni CS - producenta inteligentnych powłok malarskich wykorzystujących nanotechnologię. Po części seminaryjnej uczestnicy zaproszeni zostali na lunch. Podczas rozmów kuluarowych zarówno przedstawiciele B.M. Polska, jak i dystrybutorzy podkreślali potrzebę cyklicznych spotkań. „Osobisty kontakt z naszymi partnerami handlowymi jest dobrą okazją do wymiany opinii na temat rynku, ale też umożliwia zapoznanie się ze wzajemnymi  potrzebami i oczekiwaniami - mówi Marek Waśniewski - Dyrektor ds. handlowych B.M. Polska. „Ambitne plany B.M. Polska bardzo nas cieszą i mamy nadzieję, że będziemy mieli swój znaczący udział w ich realizacji" - dodaje Jarosław Romantowski, właściciel salonu B.M. Color w Warszawie.

Na koniec uczestnicy zjazdu wzięli udział w zawodach gokartowych na torze „Imola" w Piasecznie. Zwycięzcy otrzymali z rąk członków zarządu B.M. Polska pamiątkowe puchary. Organizatorzy już zastanawiają się, jakie atrakcje przygotować dla gości przyszłorocznego zjazdu.

mpobozy@bmpolska.com