Firma » Praca

„Firma Przyjazna Ojcom”

Zdobądź tytuł „Firmy Przyjaznej Ojcom!”

27 listopada rusza konkurs „Firma Przyjazna Ojcom” skierowany do małych, średnich i dużych przedsiębiorstw. Jego celem jest propagowanie i nagrodzenie postaw pracodawców, którzy tworzą miejsca pracy przyjazne ojcom. Zadanie konkursowe polega na wykazaniu dobrych praktyk firmy w zakresie wspierania pracowników będących ojcami. Organizatorem konkursu jest Centrum Rozwoju Zasobów Ludzkich oraz Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej.

Konkursowe jury wyłoni firmy wspierające udział ojców w urlopach wychowawczych, a zwycięzcy zostaną uhonorowani tytułem „Firmy Przyjaznej Ojcom”. W jury konkursu zasiądą: przedstawiciel Centrum Rozwoju Zasobów Ludzkich – Pan Łukasz Polinceusz, przedstawiciel Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej – Pani Joanna Wilczak-Wyszkowska oraz partnerzy konkursu. Oficjalnego wręczenia nagród oraz nadania tytułów „Firmy Przyjaznej Ojcom” dokona Minister Pracy i Polityki Społecznej podczas Kongresu Ojców odbywającego się 19 grudnia 2013 roku w Warszawie.

Konkurs trwa od 27 listopada do 13 grudnia 2013 r. Zgłoszenia można nadsyłać na adres: firmaprzyjaznaojcom@partnersi.com.pl wraz z dołączonymi formularzami  dostępnymi na stronie: www.rodzina.gov.pl/urlopy

Konkurs prowadzony jest w ramach „Kampanii społecznej promującej zmiany legislacyjne w zakresie urlopów macierzyńskich”. Więcej informacji na stronie www.rodzina.gov.pl/urlopy Partnerem konkursu jest Konfederacja Lewiatan.

Partner of Promotion