Technologie » Telekomunikacja

Firmware do telefonów IP Yealink

Firma Yealink, producent profesjonalnych telefonów IP, poinformowała o dostępnej aktualizacji oprogramowania dla modeli serii SIP-T2X.

Aktualizacja umożliwia  współpracę z platformą BroadSoft i najnowszym protokołem IPv6. Ponadto telefony Yealink T28 i T26 zyskały możliwość współpracy z dodatkowym modułem LCD i bezprzewodowymi słuchawkami. Nowe oprogramowanie jest dostępne na stronie: http://www.yealink-polska.pl/pliki-do-pobrania.

Dzięki nowemu oprogramowaniu V60  telefony IP serii SIP-T2X mogą współpracować z serwerami dla call center marki BroadWorks oraz oprogramowaniem BroadSoft umożliwiającym m.in. konferencje sieciowe. Ponadto, telefony Yealink IP T28 i T26 mogą teraz współpracować z nowymi akcesoriami. Oprogramowanie V60 można pobierać ze strony http://www.yealink-polska.pl/pliki-do-pobrania. Aktualizacja w żaden sposób nie wpływa na konfiguracje sprzętu lub język menu. „Telefony IP marki Yealink zapewniają wysoką jakość dźwięku HD, szeroki zakres kodowania głosu, zabezpieczenia prywatności i bogate funkcje telefoniczne” – twierdzi Tomasz Owczarek, dyrektor handlowy firmy VoIPoint (www.voipoint.pl), która jest jedynym autoryzowanym dystrybutorem marki Yealink w Polsce.

Oto opis najważniejszych zmian:

Obsługa zaawansowanych funkcji najnowszej wersji platformy BroadWork
Telefony IP Yealink po aktualizacji są w pełni zgodne z platformą BroadWork (wersja 17.0) firmy BroadSoft (www.broadsoft.com). Platforma BroadWork to oprogramowanie integrujące biznesową komunikację telefoniczną, wideo, fax i email niezależnie od tego jakie rozwiązania są wykorzystywane w danej firmie np. IP PBX, Centrex czy Mobile PBX. Zaawansowane funkcje, które są dostępne dla użytkowników obejmują m.in. konferencje sieciowe, SCA i BLF.

Obsługa Call Center Solution (funkcje serwerów BroadSoft)
Call Center Solution to szeroki wachlarz funkcji serwerów BroadSoft, do których po aktualizacji mogą zyskać dostęp użytkownicy telefonów IP Yealink. Jedną z ciekawszych jest automatyczna dystrybucja połączeń (ACD). Funkcja ACD pozwala serwerowi BroadSoft na dystrybucję połączeń z kolejki do zarejestrowanych użytkowników telefonów IP (agentów). Użytkownicy mogą logować się do kolejki serwera, naciskając miękki przycisk ACD lub przycisk programowalny na telefonie IP Yealink. Po zalogowaniu się do kolejki, użytkownik może zdefiniować się "dostępny" lub "niedostępny", w zależności od tego czy chce odbierać połączenia.

Nowe możliwości telefonów IP T28 i T26
Biznesowe telefony IP Yealink T28 i Yealink T26 będą mogły współpracować z dwoma dodatkowymi urządzeniami: z modułem sekretarskim EXP39 LCD i adapterem do bezprzewodowych słuchawek EHS36. Nowe akcesoria znacząco rozszerzają funkcje telefonów i przynoszą więcej wygody dla użytkowników.

Obsługa IPv6
Wraz z rozwojem technologii internetowych, protokół IPv4 nie będzie w stanie zaspokoić potrzeb zarówno przedsiębiorców jak i klientów. Powstaje już następna generacja IP, Internet Protocol w wersji 6 (IPv6), który ma w przyszłości zastąpić IPv4. Po aktualizacji oprogramowania, telefony IP Yealink wspierają IPv6, co oznacza praktycznie nieograniczone możliwości korzystania z najnowszych rozwiązań, gdy tylko pojawią się one na rynku.

Nowe oprogramowanie jest dostępne do pobrania ze strony internetowej http://www.yealink-polska.pl/pliki-do-pobrania. Więcej informacji o produktach Yealink uzyskać można na stronach: http://www.voipoint.pl oraz na www.yealink-polska.pl.

O firmie VoIPoint
Firma VoIPoint jest największym w Polsce dostawcą urządzeń do telefonii internetowej i jedynym autoryzowanym dystrybutorem marki Yealink. Ponadto jest głównym dystrybutorem profesjonalnych urządzeń VoIP takich marek jak: Yeastar (Centrale IP) oraz HyperMedia (bramy GSM), OpenVox oraz Portech (bramki GSM). Świadczy również usługi outsourcingowe IT oraz dokonuje audytów teleinformatycznych i bezpieczeństwa. Oferowane przez VoIPoint produkty i usługi znajdują szerokie zastosowanie w biznesie, zarówno w małych, średnich jak i dużych firmach. Więcej informacji o firmie można znaleźć pod adresem: http://www.voipoint.pl/

O firmie Yealink
Nieprzerwanie od momentu swojego powstania w 2001 roku, firma Yealink skupia się na rozwoju wysokiej jakości produktów VoIP, które są łatwe w instalacji, proste w użyciu, niezawodne i dostępne w korzystnej ofercie cenowej. Firma posiada ponad 60 wykwalifikowanych inżynierów zatrudnionych w dziale R&D do rozwoju własnego oprogramowania i rozwiązań sprzętowych. Więcej informacji pod adresem: http://www.yealink-polska.pl/