Rozrywka i wypoczynek » Uroczystości

FoodCare sponsorem charytatywnego balu Junior Chamber International w Krakowie

Już w najbliższy piątek, 18 listopada w krakowskim klubie Feniks odbędzie się V Bal Charytatywny organizowany przez Junior Chamber International Poland. Jednym ze sponsorów i darczyńców imprezy jest firma FoodCare.

Bal w Feniksie to tradycyjna już impreza charytatywna organizowana przez młodych przedsiębiorców zrzeszonych w Junior Chamber International. W bieżącym roku członkowie JCI postanowili zbierać fundusze z przeznaczeniem na pomoc Fundacji Matio oraz na wsparcie międzynarodowej akcji Nothing But Nets, której celem jest zakup siatek antymalarycznych.

"Jednym z celów statusowych JCI jest wspieranie działań dobroczynnych, zaś jedną z tradycyjnych już inicjatyw naszego klubu w Krakowie jest doroczny bal w kultowym Feniksie, klubie i dancingu, który zachował w sobie ducha epoki PRL. W tym roku będziemy się bawić w konwencji lat 70., a w czasie balu odbędzie się aukcja i licytacja dzieł sztuki na cel charytatywny.” - powiedział Łukasz Fuja, Prezydent JCI Kraków.

„Cieszymy się mogąc wesprzeć młodych przedsiębiorców w działaniach, których celem jest pomoc potrzebującym. Naszym wkładem w aukcję na cel charytatywny będzie nocleg w apartamencie De Lux w Pałacu Bonerowskim, jednym z najbardziej luksusowych krakowskich hoteli oraz wykwintna kolacja dla dwóch osób w pałacowej restauracji.” – powiedział Wiesław Włodarski, prezes firmy FoodCare.

V Bal Charytatywny Junior Chamber International odbędzie się 18 listopada br. w krakowskim klubie Feniks przy ul. Św. Jana 2. Uczestników obowiązuje dress code z minimum jednym złotym elementem stroju w konwencji disco glamour lat 70. Cena zaproszenia wynosi 110 PLN, zaś całkowity dochód z imprezy oraz aukcji i licytacji przeznaczony zostanie na cel charytatywny.

Sponsorami wydarzenia oraz firmami wspierającymi jego charytatywny cel są m.in. FoodcCare, Freshmail, Arcymedia Agencja Interaktywna, 365 PR oraz Sobiesław Zasada Import Win.

Ad rem Public Relations