Motoryzacja » Samochody

Formaster wybiera Audi w wynajmie Volkswagen Leasing

W połowie grudnia 2016 r. w Kielcach została wydana pierwsza tura samochodów marki Audi, w ramach realizacji kontraktu Volkswagen Leasing z firmą Formaster S.A. Umowa na usługę full service leasing obejmuje 37 samochodów marki Audi.

Formaster S.A. specjalizuje się w produkcji urządzeń do podgrzewania i filtrowania wody znanych pod marką Dafi. O wybraniu Volkswagen Leasing zadecydowała sprawna współpraca, która dla klienta oznaczała płynne i wygodne przeprowadzenie projektu. Spotkania były trójstronne – opisuje Maciej Bursztein, Członek Zarządu Formaster S.A. z udziałem moim, doradców dealera i Volkswagen Leasing, co pozwalało błyskawicznie i w czasie rzeczywistym wykonać wszystkie symulacje i analizy.

Analizowaliśmy ofertę rynkową zarówno od strony marek samochodowych, jak i produktów oraz usług flotowych. Początkowo braliśmy pod uwagę inne, nieco tańsze marki, ale przekonał nas profesjonalizm doradców odpowiedzialnych za markę Audi w Porsche Inter Auto Polska Sp. z o.o. Warszawa. – dodaje Maciej Bursztein.

Flota jest finansowana i zarządzana w ramach full service leasingu, razem z ubezpieczeniem. – Do przygotowania oferty podeszliśmy indywidualnie, tak aby spełniała wszystkie oczekiwania klienta. Negocjowaliśmy również składki oraz zakres ubezpieczenia na poszczególne pojazdy. – mówi Michał Łuczak, Regionalny Kierownik Sprzedaży Flotowej Volkswagen Leasing. W ofercie zostały wykorzystane atuty nowoczesnych produktów Volkswagen Leasing, takich jak pakiety serwisowe, co wpłynęło na istotne obniżenie miesięcznych opłat. Kluczowe znaczenie miały też wysokie wartości rezydualne samochodów marki Audi.

W pierwszej turze w połowie grudnia zostało wydanych 28 samochodów, w tym modele A3 Sportback, A4 Sport Avant, A4 Limousine Sport, A6 Limousine, SQ7 i S5, w różnych wersjach silnikowych i o różnej mocy. – informuje Michał Łuczak. Auta planowo są przekazywane użytkownikom do końca grudnia,
w Kielcach, ponieważ w tym mieście znajduje się siedziba klienta. Do osób na zróżnicowanych stanowiskach, od handlowców, przez kadrę menedżerską, aż do prezesa firmy Formaster trafi łącznie 37 samochodów marki Audi.

Samochód to dla firmy nie tylko narzędzie pracy. Ma również nieoceniony wpływ na motywację zatrudnionych osób. Świadomość, że właśnie przesiadają się na samochody marki premium wywołuje w naszych pracownikach prawdziwą radość – podkreśla Maciej Bursztein z Formaster S.A.

MultiComm