Technologie » Telekomunikacja

FreecoNet otwiera pokoje telekonferencyjne

W ofercie operatora FreecoNet pojawiła się nowa, bezpłatna usługa - Telekonferencje. Dostęp do usługi nie wymaga instalowania żadnych dodatkowych aplikacji ani urządzeń. Wystarczy wykonać tylko jeden telefon, aby zarezerwować pokój telekonferencyjny.

Nowa usługa FreecoNet znajdzie zastosowanie zawsze wtedy, kiedy zachodzi potrzeba kontaktu z większą grupą oddalonych od siebie osób.

Aby z niej skorzystać, nie trzeba podpisywać dodatkowych umów ani posiadać specjalnego oprogramowania. Zakładanie telekonferencji i przyłączanie się do niej odbywa się w prosty i szybki sposób. Należy zadzwonić pod numer 801 00 95 95 (dla telefonów stacjonarnych) lub 699 444 501 (z komórki oraz z zagranicy) i zarezerwować wirtualny pokój, nadając mu autoryzujący kod PIN. Pozostałym użytkownikom wystarczy podać numer telefonu i kod PIN, które pozwolą im włączyć się do rozmowy. W telekonferencji może wziąć udział nawet kilkadziesiąt osób. Wirtualny pokój telekonferencyjny pozostaje aktywny przez siedem dni.

Za usługę nie jest pobierana dodatkowa opłata i jest ona dostępna dla użytkowników wszystkich sieci. Udział w telekonferencji jest całkowicie bezpłatny dla użytkowników FreecoNet. Pozostali uczestnicy rozmowy rozliczani są jedynie za czas połączenia, płacąc wg cennika swojego operatora.

„Nasza nowa usługa powinna szczególnie zainteresować firmy - zwłaszcza te posiadające dużo oddziałów lub zatrudniające wielu pracowników zdalnych. Telekonferencje mogą się przydać np. w negocjacjach, sytuacjach kryzysowych, ale także podczas codziennego dzielenia się wiedzą, kiedy zwyczajnie nie ma możliwości osobistego spotkania. Usługa znacznie ułatwia też komunikację z podróżującymi pracownikami lub kontrahentami, oszczędzając przy tym czas i koszty, co jest szczególnie istotne dla firm szukających oszczędności w czasie kryzysu" - mówi Jan Wyrwiński, Prezes Zarządu FreecoNet Tlenofon SA.

Więcej informacji na: www.freeconet.pl

PRS