Społeczeństwo » Społeczeństwo

Fundacja Viessmann przedłuża akcję wsparcia powodzian

Już od 1 lipca trwa akcja wsparcia powodzian prowadzona przez Fundację Viessmann „Ze wszystkich sił”, zamiast do 30 września, potrwa ona do końca roku. Wszyscy których systemy grzewcze zostały uszkodzone w skutek powodzi, mogą skorzystać z dotacji 1000 złotych na zakup nowego systemu grzewczego.

Aby pomóc wszystkim powodzianom zainteresowanym wymianą systemu grzewczego, który został zniszczony lub uszkodzony w trakcie powodzi,

Fundacja Viessmann „Ze wszystkich sił” zorganizowała akcję wsparcia. Każda z osób pokrzywdzonych w powodzi może skorzystać z dotacji w wysokości 1000 złotych na zakup nowego, dowolnego systemu grzewczego marki Viessmann. Początkowo akcja miała potrwać do końca września, jednak ze względu na przedłużające się prace remontowo- budowlane w zalanych domach, Fundacja Viessmann „Ze wszystkich sił” przedłużyła akcję do końca grudnia 2010 roku, aby mogło z niej skorzystać jak najwięcej zainteresowanych osób. Szczegółowe informacje można uzyskać od przedstawicieli Salonów Firmowych oraz Firm Partnerskich Viessmann, a także na stronie www.viessmann.pl

Profil Grupy Viessmann

Grupa Viessmann jako wiodący producent systemów techniki grzewczej oferuje kompletny program do indywidualnych rozwiązań z efektywnymi systemami dla wszystkich nośników energii i obszarów zastosowań, od domów jednorodzinnych, poprzez duże budynki mieszkalne, aż do obiektów usługowych i przemysłowych oraz lokalnych sieci ciepłowniczych. Założone w 1917 r. przedsiębiorstwo rodzinne zatrudnia na całym świecie 8 600 pracowników, a jego łączne obroty wynoszą około 1,7 miliarda EURO. Viessmann jest nastawiony na działalność na całym świecie, posiada 16 zakładów w Niemczech, Francji, Kanadzie, Polsce, na Węgrzech, w Austrii, Szwajcarii i w Chinach oraz organizacje dystrybucji w 37 krajach i 120 oddziałów handlowych.

Tyskacz