Gospodarka » Chemia

Gazela Biznesu 2010 dla firmy Baumit

Baumit po raz trzeci został uhonorowany prestiżowym tytułem Gazela Biznesu 2010. Konkurs organizowany przez Puls Biznesu przy współpracy z firmą Coface Poland i pod patronatem Krajowej Izby Gospodarczej docenia przedsiębiorstwa, które z roku na rok notują wzrost przychodów.
Liczne nagrody i wyróżnienia podkreślają jakość produktów oraz przemyślaną strategię rozwoju firmy Baumit. Kapituła konkursu Gazela Biznesu 2010 doceniła po raz trzeci silną pozycję przedsiębiorstwa na polskim rynku materiałów budowlanych, a także stały wzrost dochodów spółki. Lista najdynamiczniej rozwijających się firm została opracowana na podstawie wyników z trzech ostatnich lat działalności oraz nieskazitelnej reputacji, uczciwości wobec kontrahentów, pracowników i skarbu państwa.
Puls Biznesu już po raz jedenasty opublikował ranking Gazela Biznesu. Warto podkreślić, że o kolejności nie decyduje jury, a jedynie wyniki finansowe osiągane przez przedsiębiorstwa. Unikalność tego konkursu polega na tym, że promuje on firmy, które propagują przejrzystą działalność, a także udostępniają swoje dochody. Co więcej, kapituła plebiscytu potwierdza dane w sądach rejonowych, oficjalnych publikacjach gospodarczych, internetowych archiwach oraz bazach informacji negatywnych, by mieć pewność, że nagradzane przedsiębiorstwa cieszą się zaufaniem instytucji państwowych.
Gazela Biznesu to prestiżowa nagroda przyznawana małym i średnim przedsiębiorstwom. W 2010 roku Gazelą została uhonorowana firma Baumit, która dynamicznie się rozwija i z powodzeniem konkuruje na rynku materiałów budowlanych także ze znacznie większymi od siebie podmiotami.

www.baumit.pl

GutPR