Gospodarka » Żywność

Geometria smaku - Łazanka od Czanieckich Makaronów

Łazanki można przygotować na wiele sposobów. Jednak najczęściej przyrządza się je na ciepło z kapustą i grzybami. Dla osłody można szybko przygotować słodką wersję Łazanek z makiem, miodem i bakaliami. Niezależnie od tego, z czym podane - Łazanki od Czanieckich Makaronów zawsze smakują wybornie.

Łazanki na zimowe chłody…

Zimą możemy odpieczętować zapasy suszonych grzybów, które zgromadziliśmy po jesiennych, leśnych wędrówkach. Aromatyczne borowiki czy podgrzybki można wykorzystać do sporządzenia wykwintnych Łazanek z kapustą i grzybami, które często goszczą na wigilijnym stole. Wystarczy połączyć ugotowane al dente Łazanki z wcześniej przygotowaną kapustą, zasmażoną z grzybami, cebulą i przyprawami. Łazanki od Czanieckich Makaronów podane w ten sposób z samodzielnie zebranymi grzybami sprawią, że nawet w zwykły dzień poczujemy świąteczny nastrój.

…lub dla osłody

Na zimową chandrę najlepiej sprawdzają się słodkie desery, które w mig poprawiają samopoczucie. Solidna porcja Łazanek z makiem, miodem i bakaliami przegoni zły nastrój i pozwoli choć na chwilę zapomnieć o mroźnej, szarej zimie. Ten krzepiący deser z Łazankami można także podać podczas przyjęcia dla gości bądź na podwieczorek w trakcie kinderbalu. Dzieci z pewnością zasmakują w słodkiej wersji Łazanek. Wystarczy ugotować Łazanki od Czanieckich Makaronów i połączyć je z masą makową. Ulubione bakalie i kilka łyżek miodu dodadzą całości nuty słodyczy.

Makaron Łazanka firmy Czanieckie Makarony jest przygotowywany wg tradycyjnej receptury makaronów 5 – jajecznych. Dodatek semoliny sprawia, że Łazanka trudniej się rozgotowuje i jest bardzo sycąca.

Makaron Łazanka – Czanieckie Makarony

Masa netto: [g] 250

Cena detaliczna: [zł] 2,63

Skład: kaszka pszenna makaronowa, semolina, jaja 23,8%, woda, przyprawa

Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 391 kcal; białko: 16 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 2,9 g

CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122

___

Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.

GutPR