Gospodarka » Żywność
Geometria smaku - Łazanka od Czanieckich Makaronów
Zobacz więcej zdjęć » |
Łazanki na zimowe chłody…
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Zimą możemy odpieczętować zapasy suszonych grzybów, które zgromadziliśmy po jesiennych, leśnych wędrówkach. Aromatyczne borowiki czy podgrzybki można wykorzystać do sporządzenia wykwintnych Łazanek z kapustą i grzybami, które często goszczą na wigilijnym stole. Wystarczy połączyć ugotowane al dente Łazanki z wcześniej przygotowaną kapustą, zasmażoną z grzybami, cebulą i przyprawami. Łazanki od Czanieckich Makaronów podane w ten sposób z samodzielnie zebranymi grzybami sprawią, że nawet w zwykły dzień poczujemy świąteczny nastrój.
…lub dla osłody
Na zimową chandrę najlepiej sprawdzają się słodkie desery, które w mig poprawiają samopoczucie. Solidna porcja Łazanek z makiem, miodem i bakaliami przegoni zły nastrój i pozwoli choć na chwilę zapomnieć o mroźnej, szarej zimie. Ten krzepiący deser z Łazankami można także podać podczas przyjęcia dla gości bądź na podwieczorek w trakcie kinderbalu. Dzieci z pewnością zasmakują w słodkiej wersji Łazanek. Wystarczy ugotować Łazanki od Czanieckich Makaronów i połączyć je z masą makową. Ulubione bakalie i kilka łyżek miodu dodadzą całości nuty słodyczy.
Makaron Łazanka firmy Czanieckie Makarony jest przygotowywany wg tradycyjnej receptury makaronów 5 – jajecznych. Dodatek semoliny sprawia, że Łazanka trudniej się rozgotowuje i jest bardzo sycąca.
Makaron Łazanka – Czanieckie Makarony
Masa netto: [g] 250
Cena detaliczna: [zł] 2,63
Skład: kaszka pszenna makaronowa, semolina, jaja 23,8%, woda, przyprawa
Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 391 kcal; białko: 16 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 2,9 g
CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122
___
Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.
Nadesłał:
GutPR
|
Komentarze (0)