Firma » Bankowość

Getin Bank z najlepszą ofertą kredytu samochodowego

Analitycy portalu Totalmoney.pl, w ramach cyklicznych badań rynkowych w lutym br. dokonali kompleksowego przeglądu ofert bankowych w segmencie kredytów samochodowych.

W rankingu brano pod uwagę takie czynniki jak oprocentowanie nominalne, wysokość prowizji oraz łączny koszt finansowania. Zarówno w kategorii kredytów na samochód nowy, jak i używany, po raz kolejny najwyżej oceniono ofertę Getin Banku.

Aby zwiększyć miarodajność rankingu, w każdej jego edycji autorzy przyjmują różne założenia dotyczące kwoty kredytu, wysokości wkładu własnego czy też statusu majątkowego potencjalnego klienta. Odrębne zestawienia przygotowywane są również dla pozyskiwania finansowania na auto nowe oraz używane. Bez względu na kryteria przyjęte przez ekspertów Totalmoney.pl, Getin Bank regularnie utrzymuje pozycję zdecydowanego lidera rankingu. Osiągnięcie tak wysokiego rezultatu to zasługa m.in. zachowania zrównoważonego poziomu oprocentowania kredytu.

W lutowym zestawieniu najlepszych kredytów samochodowych Totalmoney.pl badano koszt finansowania samochodu o wartości 60 tys. zł, przy czym przyjęto, że wysokość wkładu własnego wynosi 12 tys. zł. Początkowa kwota kredytu spłacanego w okresie pięciu lat wynosiła zatem 48 tys. zł. Symulacja była przeprowadzana dla trzyosobowej rodziny, nieposiadającej innych zobowiązań kredytowych, której miesięczne dochody uzyskiwane na podstawie umowy o pracę zawartej na czas nieokreślony to 5 304 zł.

W przypadku finansowania samochodu nowego, całkowity koszt kredytu oferowanego przez Getin Bank wynosił zaledwie 7 554 zł, natomiast dla auta używanego to 8 801 zł. Taka wysokość zobowiązania pozwala uzyskać najniższą ratę miesięczną sprawiając, że oferta Getin Banku pozostaje zdecydowanie najbardziej atrakcyjnym i wygodnym rozwiązaniem dla osób planujących zakup samochodu.

Pełna oferta kredytów samochodowych Getin Banku jest dostępna na stronie www.getinbank.pl. Więcej informacji oraz pełne wyniku rankingu można znaleźć tutaj.

Getin Bank