Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Grey Goose w rankingu Millionaires Club 2012

Euromonitor International opublikował ranking najlepiej sprzedających się wódek Millionaires Club 2012. Wśród trzydziestu najpopularniejszych trunków świata znalazła się francuska wódka Grey Goose.

Euromonitor International

Euromonitor International to jedna z najstarszych i największych firm badawczych rynku na świecie. Instytucja powstała w 1972 roku w Londynie, gdzie do dzisiaj mieści się jej główna siedziba. Filie Euromonitor International znajdują się obecnie w najodleglejszych zakątkach świata - od Chicago, poprzez Singapur i Dubai, na Tokyo kończąc. Firma zatrudnia ponad tysiąc wykwalifikowanych analityków i konsultantów, którzy przeprowadzają badania rynków osiemdziesięciu państw z wszystkich kontynentów globu. Na bieżąco tworzą również profile największych światowych przedsiębiorstw oraz publikują raporty dotyczące sprzedaży i nowych trendów rynkowych. Jednym z sektorów znajdujących się w kręgu zainteresowania firmy jest branża alkoholi mocnych, w tym wódek.

Grey Goose w ekskluzywnym gronie

Wódka Grey Goose produkowana jest w ciepłym i malowniczym rejonie francuskiego Cognac. Trunek wyróżnia się delikatnym smakiem i aromatem. Najwyższej jakości składniki oraz dokładnie kontrolowany przez Maitre de Chai proces produkcji to powody dla których Grey Goose został uznany za Najlepiej Smakującą Wódkę na Świecie. Jej walory smakowe doceniają najbardziej wymagający konsumenci z całego świata. Nic więc zaskakującego nie ma w tym, że marka znalazła się w opublikowanym przez Euromonitor International raporcie Millionaires Club 2012. Dokument zawiera spis trzydziestu najpopularniejszych oraz najchętniej kupowanych wódek świata. Marka Grey Goose uplasowała się na jedenastym miejscu, z wynikiem 34,11 mln litrów sprzedaży w roku ubiegłym. Wysokie wyniki sprzedażowe ten luksusowy trunek zawdzięcza najwyższej jakości oraz nieskazitelnemu smakowi, którym nie może poszczycić się żadna inna wódka. Grey Goose sprawdza się zarówno podczas degustacji sauté, jak i w postaci wyśmienitych koktajli. Każdy, kto choć raz przekona się o jej wyjątkowych walorach, przyzna, że nie bez przyczyny znalazła się wśród najlepiej sprzedających się wódek świata rankingu Millionaires Club 2012.

Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?

Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu - by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji - mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji - mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.

Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok. 14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com

Marta Więckowska