Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Grupa LUX MED przejmuje Prima-Dent

LUX MED kupił sieć trzech specjalistycznych placówek Prima-Dent zlokalizowanych na terenie Warszawy. Tym samym Grupa LUX MED powiększa liczbę swoich centrów medycznych do 200 i umacnia kompetencje w stomatologii.

Prima-Dent to jedna z najstarszych i najbardziej rozpoznawalnych sieci stomatologicznych w Warszawie, która działa od początku lat 90-tych. Jej przychodnie mieszczą się w dzielnicach Ochota, Mokotów i Praga-Północ. Firma zatrudnia ponad 70 osób, w tym 40 lekarzy stomatologów. W placówkach wykonywane są profesjonalne usługi stomatologiczne w pełnym zakresie.

- To kolejne po sieci EURODENTAL ważne dla nas przejęcie. Placówki Prima-Dent umocnią pozycję Grupy LUX MED na terenie Warszawy i pozwolą nam dalej rozwijać infrastrukturę dentystyczną. Do naszego zespołu dołączają doświadczeni profesjonaliści, a nasi Pacjenci będą mogli korzystać z kolejnych usług wysokiej jakości dostępnych w atrakcyjnych lokalizacjach. Transakcja to dowód konsekwencji z jaką realizujemy naszą strategię rozwoju w obszarze stomatologii  – mówi Anna Rulkiewicz, Prezes Grupy LUX MED.

Przy transakcji Grupę LUX MED wspierała Kancelaria GESSEL, TS Partners oraz Deloitte a sprzedającego CET Polska oraz Kancelaria NOERR.

Grupa LUX MED jest liderem rynku prywatnych usług zdrowotnych w Polsce i częścią międzynarodowej grupy Bupa, która działa jako ubezpieczyciel i świadczeniodawca usług medycznych na całym świecie. Grupa LUX MED zapewnia swoim klientom pełną opiekę: ambulatoryjną, diagnostyczną, rehabilitacyjną, szpitalną i długoterminową. Pod opieką LUX MED znajduje się 1 900 000 pacjentów, do których dyspozycji jest 200 ogólnodostępnych i przyzakładowych ambulatoryjnych centrów medycznych, 7 szpitali, 31 placówek diagnostycznych, ośrodek opiekuńczo-rehabilitacyjny i około 1600 poradni partnerskich. Firma zatrudnia 14 000 osób, w tym około 6300 lekarzy i 3800 wspierającego personelu medycznego. Grupa LUX MED jest Głównym Partnerem Medycznym Polskiego Komitetu Olimpijskiego.

iwonamichalowska