Dom » Wnętrza

Grzejniki stalowe-panelowe Borpan z oferty firmy Eurotherm S.A.

Chłodne, słoneczne jesienne dni powoli ustępują miejsca zimowym mrozom. Grzejniki stalowe-panelowe Borpan, nowość w ofercie firmy Eurotherm S.A., zapewnią w naszych czterech ścianach odpowiednią temperaturę i pomogą nam przechytrzyć najzimniejszą z pór roku.

Grzejniki stalowe-panelowe to typ grzejników bardzo chętnie montowanych w domach i mieszkaniach. Decyduje o tym ich wysoka wydajność, trwałość i łatwy montaż, a także niewielki ciężar oraz elegancki wygląd. Grzejniki Borpan, nowość w ofercie firmy Eurotherm S.A., to doskonały przykład harmonijnego połączenia technologii, funkcjonalności i estetyki.

Szeroki wachlarz możliwości

Grzejniki stalowe-panelowe Borpan, dostępne w ofercie Eurotherm S.A., występują w aż sześciu typach konstrukcyjnych – 10 (jedna płyta), 11 (jedna płyta i jeden konwektor), 20 (dwie płyty), 21 (dwie płyty i jeden konwektor), 22 (dwie płyty, dwa konwektory) i 33 (trzy płyty i trzy konwektory). Dzięki temu mamy możliwość wybrania spośród nich takiego, który idealnie ogrzeje wybrane przez nas pomieszczenie. Co więcej – grzejniki Borpan każdego typu możemy również indywidualnie dobrać pod względem ich wielkości, gdyż w ofercie Eurotherm S.A. dostępne są modele o wysokości 300, 400, 500, 600, 700 i 900 mm oraz o długości od 400 do 3000 mm. Dla naszej wygody i komfortu użytkowania stalowe grzejniki Borpan reprezentują również dwa typy instalacyjne: C, czyli są zasilane bocznie (woda doprowadzana i odprowadzana jest z boku) i V – zasilane dolnie, które można podłączyć do instalacji podłogowych.
Godną podkreślenia informacją jest również fakt, że każdy grzejnik stalowy-panelowy Borpan, opuszczający linię montażową, poddawany jest testom szczelności. Dzięki temu możemy być pewni, że otrzymamy produkt najwyższej jakości. Grzejniki testowane są przy ciśnieniu 13 Bar, przeznaczone są zaś do pracy przy ciśnieniu roboczym 10 Bar oraz temperaturze maksymalnej do 120° C. Gwarancją wysokiej jakości jest również znak CE, który posiadają grzejniki panelowe Borpan.

Konstrukcja mocna jak stal

Grzejniki panelowe Borpan, dostępne w ofercie Eurotherm S.A., produkowane są na w pełni zautomatyzowanych liniach produkcyjnych, przy użyciu najnowszych technologii dostępnych na świecie. Wykonane są one, zgodnie z normami EN442 i EN10130, z wysokogatunkowej walcowanej na zimno stali. Elementy konwekcyjne przyspawane są bezpośrednio do kanałów cyrkulacyjnych, co sprawia, że ciepło szybko oddawane jest do otoczenia. Dzięki możliwości zamontowania głowic termostatycznych, możemy zaś sami decydować o temperaturze w pomieszczeniu. Dodatkowo w grzejnikach panelowych Borpan typu V zastosowano wkładkę termostatyczną, która pozwala na ustawienie odpowiedniego poziomu oddawania ciepła w zależności od ogrzewanej kubatury.

Perfekcyjne wykończenie

Dostępne w ofercie firmy Eurotherm S.A. grzejniki stalowe-panelowe Borpan są nie tylko funkcjonalne oraz wytrzymałe, ale i niezwykle gustowne. Trwałość i estetyczny design grzejników Borpan to przede wszystkim zasługa zabezpieczenia antykorozyjnego. Każdy grzejnik panelowy przechodzi bowiem wieloetapowy,  odpowiadający wymogom normy DIN 55900 proces, który obejmuje jego czyszczenie, fosfatyzację i pasywację oraz nakładanie warstwy podkładowej. Następnie przednie i tylne powierzchnie malowane są proszkowo epoksydowo-poliestrową farbą. Standardowym kolorem jest śnieżnobiały, pozostałe barwy dostępne są na indywidualne zamówienie.
Kiedy za oknem panuje zimowa aura, we własnym domu chcemy cieszyć się przytulną atmosferą i przyjemną temperaturą. Nic prostszego – wystarczy usiąść wygodnie w fotelu i rozkoszować się ciepłem płynącym z grzejników panelowych Borpan.

Grzejniki stalowe-panelowe Borpan
Maksymalne ciśnienie robocze: 10 Bar
Ciśnienie próbne: 13 Bar
Maksymalna temperatura robocza: 120°
Typy konstrukcyjne: 10 (P), 11 (PK), 20 (PP), 21 (PKP), 22 (PKKP), 33 (PKKPKP)
Dostępne wysokości: 300, 400, 500, 600, 700, 900 mm
Dostępne długości: od 400 do 3000 mm
Ceny grzejników uzależnione są od ich  typu konstrukcyjnego i instalacyjnego, a także od wymiarów
Przykładowa cena:
Grzejnik stalowy-panelowy Borpan C22 600 x 1000 mm
Cena katalogowa: 424 zł netto
Cena u dystrybutora (po uwzględnieniu rabatu wyjściowego w wysokości 53%): 199,28 zł netto
Dystrybutor: Eurotherm S.A.
www.eurotherm.com.pl

-----

EUROTHERM S.A. powstał w 2005 roku na bazie firmy EXPOL jako firma handlowa branży grzewczej i sanitarnej i zajmuje się dystrybucją krajową oraz zagraniczną urządzeń grzewczych oraz materiałów instalacyjnych. Wszystkie oferowane przez EUROTHERM S.A. produkty pochodzą od renomowanych producentów i posiadają wszelkie wymagane certyfikaty.

GutPR