Motoryzacja » Moto Serwis

Halfords otwiera we Wrocławiu swój pierwszy sklep w Polsce

Halfords przywita pierwszych klientów 5 grudnia. Na lokalizację sklepu wybrano mieszczący się we Wrocławiu Park Handlowy „Młyn”. W ofercie znajdzie się szeroki asortyment produktów motoryzacyjnych i rowerowych, a także usługi serwisowe świadczone na miejscu.

Asortyment sklepu to niemal 11 tysięcy produktów stworzonych z myślą o autach, rowerach i aktywnym wypoczynku. Obejmują rozwiązania wszystkich liczących się na rynku marek, w tym również marek własnych Halfords. Klienci sklepu będą mogli skorzystać z usługi o nazwie „Montaż express“, która obejmuje specjalistyczne doradztwo przy wyborze produktów oraz montaż zakupionych przez klienta części zamiennych i akcesoriów. Sklep proponuje również usługi serwisowe „AUTO express” oraz kompletny serwis rowerów.

Specjalnie dla Europy Środkowej Halfords przygotował bogatą ofertę sprzętu samochodowego: począwszy od opon, olejów silnikowych czy akumulatorów samochodowych, poprzez foteliki dla dzieci, bagażniki i boksy dachowe, aż po najnowocześniejsze systemy audio i nawigacji satelitarnej.
W odróżnieniu od ograniczonego asortymentu na stacjach paliw lub w sklepach firmowych, w Halfords klient może wybrać ten sam rodzaj produktu spośród wielu marek, z najbardziej znanymi włącznie.

Klienci sklepu znajdą tu też duży asortyment rowerów, w tym niesprzedawanych dotychczas w Polsce rowerów Apollo, Carrera i Boardman. Nie zabraknie też rowerów dziecięcych dla wszystkich kategorii wiekowych. Halfords posiada w Wielkiej Brytanii własny ośrodek projektowania rowerów, dzięki czemu będzie mógł oferować polskim klientom wyjątkową jakość w bardzo atrakcyjnych cenach.

W Halfords będzie można kupić również sprzęt i ubiór sportowy, a także artykuły niezbędne w turystyce, takie jak bagażniki dachowe i rowerowe, namioty, kuchenki gazowe czy pojemniki na wodę.

Sklep Halfords będzie czynny od poniedziałku do soboty
w godzinach od 9.00 do 20.00, a w niedzielę od 10.00 do 20.00.
Serwis techniczny i montażowy otwarty będzie w tych samych godzinach.

„Wybraliśmy Polskę jako drugi rynek zagraniczny po Republice Czeskiej. Powodem naszej decyzji była nie tylko długa tradycja motoryzacji, turystyki i cyklistyki w tym kraju, ale też wielkość rynku. Nie bez znaczenia była możliwość zatrudnienia fachowej, polskiej obsługi sklepu“ - mówi Jiří Miča, Country Menedżer
na Czechy i Polskę.

Nowy sklep o powierzchni ponad 800 m2 znajduje się w Parku Handlowym „Młyn” we Wrocławiu. Halfords planuje dalszy rozwój w Republice Czeskiej i w Polsce. W 2009 roku chce otworzyć od 8 do 10 nowych punktów sprzedaży.

Informacje o Halfords Group Plc.

Halfords jest czołowym brytyjskim sprzedawcą akcesoriów samochodowych i rowerowych oraz artykułów turystycznych. Posiada ponad 450 sklepów i zatrudnia 10 000 pracowników. Spółka została założona w roku 1892, a od czerwca 2004 r. jej akcje notowane są na Londyńskiej Giełdzie Papierów Wartościowych. Grupa Halfords sprzedaje 11 000 różnych produktów, począwszy od części samochodowych i rowerowych, fotelików dziecięcych, bagażników dachowych i artykułów turystycznych, aż po najnowsze rozwiązania motoryzacyjne, takie jak koła ze stopów lekkich. Halfords jest właścicielem marek Ripspeed (tuning samochodów) oraz Bikehut (rowery i akcesoria rowerowe), które obejmują również marki Apollo i Carrera. Sklepy Halfords oferują usługę montażu części samochodów, fotelików dziecięcych, nawigacji satelitarnej, jak również samochodowych systemów audio  („We Fit") oraz usługę serwisu technicznego dla rowerów („We Repair").

Halfords posiada stronę angielską internetową http://www.halfordscompany.com/ , polską http://www.halfordspl.pl/ oraz prowadzi sklep internetowy pod adresem http://www.halfords.com/.

Paweł Sołowiej