Zdrowie » Medycyna
Hepeel - gdy na Wielkanoc dokucza wątroba
Zobacz więcej zdjęć » |
Śniadanie wielkanocne jest w polskiej tradycji kulminacyjnym punktem tych świąt, rezultatem wielu dni zarówno duchowych jak i kulinarnych przygotowań. Podczas tego, niejednokrotnie wielogodzinnego posiłku, chyba każdemu z nas zdarzyło się odczuwać przejedzenie, a ciężkostrawne potrawy i alkohol mogą zaburzać pracę wątroby, a nawet ją uszkodzić.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Wątroba zbudowana jest z komórek zwanych hepatocytami. Pełnią one zasadniczo dwie role: przetwarzają składniki odżywcze z wchłoniętych w jelitach substancji na takie, jakich potrzebuje nasz organizm, a także odtruwają nasz organizm z substancji toksycznych, zarówno tych, które dostają się do niego z zewnątrz, jak i ubocznych produktów metabolizmu.
Bóle w prawej okolicy podżebrowej często promieniujące do prawej łopatki oraz powtarzające się objawy związane z niestrawnością to często pierwsze sygnały upośledzenia funkcji wątroby. Najskuteczniejsza jest profilaktyka, czyli regularne posiłki, unikanie ciężkostrawnych potraw i alkoholu. Ale jeśli zdarzy nam się przesadzić, starajmy się naturalnie złagodzić pojawiające się zaburzenia.
Wówczas skutecznym lekiem jest Hepeel, który zawiera naturalne składniki roślinne i mineralne, jak na przykład widłak goździsty, kora chinowa, ciemiężyca biała, pomagające w chorobach wątroby, wzdęciach, zaburzeniach apetytu, kolce żółciowej, kłujących bólach w okolicy prawego podżebrza. Cena za opakowanie zawierające 50 tabletek wynosi ok. 22,50 zł.
Nadesłał:
katarzyna.mitrowska
|
Komentarze (0)