Firma » Finanse

IFM Global Asset Management wybrał rozwiązanie do zarządzania portfelem inwestycyjnym firmy Bonair

Dom maklerski IFM Global Asset Management Sp. z o.o., oferujący usługi zarządzania inwestycjami, zdecydował się na wdrożenie rozwiązania informatycznego do zarządzania portfelem inwestycyjnym - Asset Management System autorstwa firmy Bonair SA.

Projekt implementacji obejmuje wdrożenie systemu, udzielenie licencji na użytkowanie rozwiązania, przeprowadzenie szkoleń dla pracowników oraz wsparcie konsultacyjne. Ponadto zawarto również umowę na serwis systemu. Prace wdrożeniowe rozpoczęły się
w marcu br.

- Nasze rozwiązanie wesprze IFM Global Asset Management w efektywnym  zarządzaniu portfelami inwestycyjnymi swoich klientów. System AMS umożliwi składanie zleceń i realizację transakcji, a także budowanie wszelkiego rodzaju limitów, strategii inwestycyjnych, kontrolę ekspozycji na określone obszary ryzyka oraz badanie stopy zwrotu z danego portfela. System pracuje w czasie rzeczywistym, dzięki czemu wszystkie dane w systemie łącznie z transakcjami są aktualne - mówi Paweł Musiej, wicedyrektor i kierownik projektu w Bonair SA.

- Zaawansowane funkcjonalności rozwiązania umożliwią spółce szybsze reagowanie na zachodzące zmiany przy zachowaniu zgodności oraz kontroli spójności założeń ryzyka - dodaje.

- Zdecydowaliśmy się na wybór rozwiązania AMS ze względu na doświadczenie Bonair w dostarczaniu zaawansowanych rozwiązań dla rynku funduszy inwestycyjnych i liczne, przeprowadzone z sukcesem wdrożenia. System AMS wesprze nas w codziennym podejmowaniu zyskownych decyzji inwestycyjnych dla naszych klientów - mówi Aleksander Jawień, dyrektor inwestycyjny w IFM Global Asset Management Sp. z o.o.

Informacje o Bonair SA

Bonair SA jest od lat dostawcą usług i rozwiązań informatycznych dla branży finansowej, organów administracji publicznej, przedsiębiorstw handlowych, przemysłowych i usługowych. Firma istnieje na rynku polskim od 1991 roku, dostarcza usługi z zakresu projektowania i tworzenia aplikacji m.in. do obsługi procesu kredytowego, wyceny aktywów, agenta transferowego, komunikacji z BIK, zarządzania aktywami, wdraża rozwiązania wspierające zarządzanie klasy ERP, CRM i BI oraz systemy do monitorowania i optymalizacji produkcji (MES). Bonair SA prowadzi również działania w zakresie integracji aplikacyjnej i systemowej oraz dostarcza infrastrukturę sprzętowo-systemową (m.in. serwerową, dostępową i sieciową). Firma posiada certyfikat ISO 9001:2008, a systemem zarządzania jakością objęte są wszystkie procesy w firmie. W biurach w Warszawie, Bydgoszczy, Krakowie, Łodzi, Szczecinie i Wrocławiu firma zatrudnia przeszło 160 osób, w tym wysoko wykwalifikowanych analityków, projektantów, konsultantów, programistów i inżynierów systemowych. Więcej informacji na stronie www.bonair.com.pl.

Kontakt:

Ilona Tyczyńska
Account Manager
Sigma International (Poland) LTD
Tel: +48 22 628 04 88, 628 05 93 wew. 147
Mobile:  668 492 521
e-mail: ilona.tyczynska@sigma.com.pl
www.sigma.com.pl

Elżbieta Więckiewicz
Account Manager
Sigma International (Poland) LTD                                                Tel: +48 22 628 04 88, 628 05 93 wew. 108
Mobile:  668 368 804
e-mail: elzbieta.wieckiewicz@sigma.com.pl
www.sigma.com.pl

Informacje o IFM Global Asset Management Sp. z o.o.

Dom inwestycyjny IFM Global Asset Management Sp. z o.o. powstał w czerwcu 2012 roku. Jedynym udziałowcem spółki jest Investment Fund Managers S.A., notowana na rynku NewConnect GPW w Warszawie. IFM Global Asset Management Sp. z o.o. świadczy usługi
w zakresie zarządzania portfelami, w których skład wchodzi jeden lub większa liczba instrumentów finansowych (asset management) na podstawie zezwolenia Komisji Nadzoru Finansowego z dnia 21 maja 2013 roku. IFM Global Asset Management Sp. z o.o. rozpoczął swoją działalność 1 lipca 2013 roku. Zarząd stanowią: Izabela Piecuch-Jawień - Prezes Zarządu oraz Bernadetta Domaszewicz - Członek Zarządu. IFM Global Asset Management Sp. z o.o. obsługuje Klientów w Warszawie, Katowicach i we Wrocławiu. Więcej informacji na stronie www.ifmpl.com.

Kontakt:

Magdalena Miętkiewicz

Marketing Manager

IFM Global Asset Management Sp. z o.o.

Tel: +48 71 757 29 50

mobile:  663 443 827