Firma » Praca

Integracja z „Pracodawcą z wyboru”

W sobotę, 27 sierpnia br., Turniejem Plażowej Piłki Siatkowej rozgrywanym na sopockiej plaży, zainaugurowano nową Inicjatywę „Pracodawca z wyboru”. Celem projektu jest propagowanie idei świadomego pracodawcy, który w pełni dba o swoich pracowników.

Pierwsze spotkanie miało na celu ogólną integrację i zabawę uczestników. W rywalizacji turniejowej wzięło udział ponad 100 osób z sześciu trójmiejskich firm wraz z rodzinami. Organizatorzy oprócz Turnieju Piłki Siatkowej przygotowali szereg innych atrakcji wspomagających zintegrowanie zespołu: letnie biegi narciarskie, układanie puzzli XXL, labirynt oraz ćwiczenia na ergometrze. Wszystkie drużyny do udziału w zadaniach podeszły z humorem i pozytywną energią – nie zapominając jednak o zdrowej, sportowej rywalizacji.

Turniej wygrała firma SuperHost.pl Sp. z o.o., drugie miejsce zajęła – Datera S.A., trzecie – SmartMedia Sp. z o.o., która z kolei wykazała najlepszą koordynację ruchową i współpracę w letnich biegach narciarskich. Drugie i trzecie miejsce w tej dyscyplinie zajęły zespoły z Avena Technologie i Maxima Północ Sp. z o.o.

– SmartMedia z przyjemnością wzięło udział w Inicjatywie „Pracodawca z wyboru” – mówi Bartosz Sobolewski, Prezes Zarządu firmy SmartMedia. – Takie spotkania nie tylko integrują, ale wnoszą również dużo pozytywnej energii do zespołu i umacniają wzajemne relacje. Na pewno weźmiemy udział w kolejnych spotkaniach i warsztatach organizowanych w ramach projektu – chcemy rozwijać się jako zespół, zdobywać nowe kompetencje, a przy tym dobrze się bawić.

W trwającej od rana do późnego wieczora imprezie wzięło udział 115 osób z firm: Aiton Caldwell SA, Avena Technologie, Datera SA, Maxima Północ Sp. z o.o., SmartMedia Sp. z o.o., SuperHost.pl Sp. z o.o. oraz Personal PR Sp. z o.o. Nie zapomniano również o zapewnieniu atrakcji członkom rodzin firm biorących udział w Turnieju – najmłodsi uczestnicy imprezy, spędzali czas w specjalnie zaaranżowanym kąciku rysowanek, gier i zabaw, zaś pozostałe osoby mogły nieodpłatnie skorzystać z porad dietetyka.

– Zarówno turniej, jak i samą inicjatywę oceniam bardzo pozytywnie – mówi Michał Jerzyk, Prezes firmy SuperHost.pl Sp. z o.o. – Takie spotkania są potrzebne, szczególnie wśród firm mocno utożsamiających się z ideą "Pracodawcy z wyboru". W SuperHost.pl, jak i u pozostałych uczestników turnieju pracują świetni ludzie, którzy są bardzo ważną częścią swoich organizacji i dla których naprawdę warto się starać. Dlatego integracja pomiędzy pracownikami oraz samymi firmami funkcjonującymi na rynku trójmiejskim to pomysł wart kontynuacji. Doceniamy możliwość spotkania się, bliższego poznania i aktywnego spędzenia czasu – dodaje.

Impreza inaugurująca Inicjatywę „Pracodawca z wyboru” rozpoczęła cykl warsztatów, szkoleń, spotkań sportowych oraz audycji radiowych mających na celu podnoszenie poziomu wiedzy, kwalifikacji, kompetencji oraz satysfakcji zawodowej zarówno pracowników, jak i pracodawców. Kolejne spotkania już niebawem.

Video relacja z wydarzenia

Więcej informacji na stronie internetowej:
www.pracodawcazwyboru.pl

A-T-W