Rozrywka i wypoczynek » Uroczystości

INVESTORS TOP CHOICE 2023 ZA NAMI - KTO POJAWIŁ SIĘ NA WYDARZENIU?

We wtorek, 25 kwietnia 2023 roku, w przestrzeni eventowej Mindspace w Hali Koszyki w Warszawie, odbyła się pierwsza edycja Investors Top Choice.

Wydarzenie przyciągnęło przedstawicieli świata biznesu, mediów oraz kultury i sztuki. Wśród gości pojawili się m. in. Tatiana Sosna-Sarno, Anna Kalata, Anja Orthodox, Monika Richardson, Laura Samojłowicz, Joanna Racewicz, Wojciech Szeląg, Karolina Woźniak, Kacper Mikos, Eliza Gwiazda, Jacek Szawioła. Swoją obecnością wydarzenie uświetnili znakomici polscy artyści, Beata Czapska, Ida Karkoszka czy Tomasz Rut. Zgromadzeni poznali obowiązujące trendy oraz mieli okazję dowiedzieć się na co warto zwrócić uwagę w 2023 roku, w co i dlaczego opłaca się zainwestować.

Wydarzenie łączące świat biznesu oraz kultury i sztuki

Pomysłodawczyni wydarzenia Inwestors Top Choice, Oksana Agnieszka Żendarska miała na celu pokazanie gościom najnowszych światowych trendów inwestycyjnych, ale nie tylko. Investors Top Choice to także przestrzeń dla miłośników kultury i sztuki, którzy chcą odkrywać i wspierać prawdziwe talenty. W Hali Koszyki pojawili się czołowi polscy artyści, światowej sławy rzeźbiarka Beata Czapska, na co dzień mieszkająca we Francji, Ida Karkoszka, przedstawicielka młodego pokolenia artystów, jej rzeźby można podziwiać zarówno w galeriach jak i prywatnych kolekcjach czy Tomasz Rut, na stałe mieszkający w Stanach Zjednoczonych. W 1999 roku amerykański magazyn „Robb Report, Best of the Best”, uznał Tomasza Ruta za jednego z najchętniej kupowanych żyjących artystów, obok takich nazwisk jak: Botero, Chihuly, Clemente i Hockney. W 2011 roku jego obrazy zostały oficjalnie włączone przez papieża Benedykta XVI do Kolekcji Watykańskiej. Dzieła Ruta znajdują się także w prywatnych kolekcjach u chociażby Lecha Wałęsy, Sylvestra Stallone, Arnolda Schwarzeneggera, Britney Spears, Celine Dion, Sułtana Brunei i wielu innych. Goście mogli również wylicytować obraz Agaty Buczek, „Połączenie - № 5”, a dochód przekazany zostanie Fundacji Jolanty Kwaśniewskiej Porozumienie bez Barier na dalsze wspieranie ,,Funduszu Pomocy Młodym Talentom’’.

Partnerem spotkania został doskonale znany wszystkim Polakom Teatr 6.piętro, na scenie którego zobaczyć można wielu znakomitych polskich aktorów. Jest to miejsce stawiające na żywy i autentyczny dialog z widzami, angażujące się również w promocję młodych artystów różnych dziedzin poprzez projekt „Sztuka na 6."

- Podczas Investors Top Choice prelegenci podzielili się z nami aktualnymi trendami inwestycyjnymi. Ja od ponad 20 lat doradzam w kwestiach inwestowania w nieruchomości zagraniczne, a ostatnio z sukcesem zamknęłam wyjątkowy projekt grupy Accor, Novotel Living Batumi. Chciałam aby goście na podczas naszego spotkania mogli poznać inne dziedziny, które warto obserwować jeśli chodzi o lokowanie pieniędzy. A są to złoto i diamenty, fenomenalne dzieła sztuki, czy właśnie nieruchomości. Przedstawiliśmy również wspaniałe marki kosmetyczne, z wizją których zgadzam się i pragnę ją przekazywać dalej, Felicea, Samarite i Svitanye. Każda z tych firm stawia na jakość, autentyczną skuteczność, szczerą troskę, uczciwość i bierze odpowiedzialność za swoje działania – mówi Oksana Agnieszka Żendarska, autorka wydarzenia Investors Top Choice.

Partnerami wydarzenia zostały renomowane marki jak BIO BAZAR, MINDSPACE, EDMARK AUTO, firma z wieloletnią tradycją, jedyny autoryzowany dealer Jeep, Dodge, RAM w Polsce Centralnej, Goldenmark, czołowa firma oferująca stabilne inwestycje w złoto i diamenty, Kancelaria Podatkowa Skłodowscy doradzająca firmom już od ponad 30 lat oraz Restauracja El BOTELLÓN, czyli miejsce gdzie skosztujemy najlepszej hiszpańskiej kuchni. Każda z tych marek cieszy się uznaniem i zaufaniem wśród konsumentów dzięki swojemu profesjonalizmowi i innowacyjności.

- Inwestorzy posiadający duży kapitał często są kojarzeni ze stereotypowymi atrybutami sukcesu. Ale tak naprawdę, w większości, są to ludzie tzw. „self made”, którzy „zrobili siebie” sami, samodzielnie zapracowali na swoją pozycję. Dla takich osób to właśnie komfort, wolność i samorealizacja są synonimami sukcesu. Takich ludzi poznaliśmy podczas Investors Top Choice. – dodaje Żendarska.

ormanaanetaa@gmail.com