Technologie » Internet

iplex.pl wkracza na rynek e-commerce

Serwis VOD iplex.pl uruchomił sprzedaż filmów na płytach DVD i Blu-ray oraz gier komputerowych i na konsole.

Zaoferowanie użytkownikom dodatkowej usługi jest kolejnym krokiem w rozwoju dystrybutora, dotychczas skupionego na oferowaniu treści video online. Wysyłka wszystkich zakupionych za pośrednictwem iplex.pl płyt jest bezpłatna. Ponadto serwis udostępnił użytkownikom zintegrowaną porównywarkę cen oferowanych w iplex.pl produktów w stosunku do innych miejsc ich sprzedaży.

Od teraz użytkownicy iplex.pl mają możliwość zakupu filmów oraz gier komputerowych za jego pośrednictwem. Dzięki temu, odwiedzający serwis miłośnicy filmu, mają możliwość jeszcze szerszego i bardziej różnorodnego dostępu do interesujących ich treści. Iplex.pl wyróżnia się nie tylko atrakcyjną ofertą cenową, ale też informacją
o kwocie, jaką klient może zaoszczędzić, decydując się na zakup w sklepie serwisu.

O atrakcyjności nowego rozwiązania stanowi również całkowicie bezpłatna przesyłka zakupionych produktów, dzięki której użytkownicy usługi będą mogli bez ograniczeń korzystać z całej oferty iplex.pl, płacąc jedynie za film lub grę, podczas gdy koszty przesyłki pokryje dostawca.

W ramach oferty użytkownicy mogą kupować nie tylko treści filmowe - płyty DVD
i Blu-ray, ale także gry komputerowe i na konsole, których udział w rynku sprzedaży
z roku na rok jest coraz większy. Aktualnie w ofercie iplex.pl znajduje się 4700 filmów oraz 300 gier na PC oraz konsole.

Wejście iplex.pl w rynek e-commerce jest naturalną konsekwencją ciągle rosnącej popularności naszego serwisu. Skoro w październiku br. nasz serwis odwiedziło ponad 1,2 miliona UU*, jesteśmy przekonani, że wśród nich znajdzie się też spora część zainteresowanych zakupem filmów na tradycyjnych, fizycznych nośnikach. - mówi Dyrektor Działu Rozwoju Usług IPLEX S.A. Konrad Magdziarz. Rynek sprzedaży
w sieci stale rośnie, a my - dysponując tak wysoką liczbą użytkowników - mamy ambicję stać się na nim istotnym graczem.

* wg gemiusTraffic, październik 2011 r.

Więcej informacji na temat iplex.pl:

Gizela Zielińska

tel. 0 696 980 355

gizela.zielinska@iplex.pl

Iplex.pl zadebiutował na rynku w lutym 2008 roku. Repertuar serwisu to przede wszystkim filmy reprezentujące kinematografię polską, europejską i światową. Dzięki iplex.pl użytkownicy Internetu mogą oglądać nawet filmowe przedpremiery, a  także wybrane filmy, które nie będą pokazywane w polskich kinach. Iplex.pl to wyjątkowa szansa również dla tych, którzy mają utrudniony dostęp do tradycyjnego kina i filmowych nowości. Iplex.pl łączy wysokiej jakości projekcje filmów ze starannie dobranym repertuarem. Internetowi widzowie iplex.pl znajdą w nim informacje o filmach i ich twórcach. Część seansów wyświetlana jest w jakości HD. Filmy zagraniczne wyświetlane są z oryginalną ścieżką dźwiękową i polskimi napisami lub z lektorem.

gizela.zielinska@iplex.pl