Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka
„Jadało się. Kuchnia Jana i Marysieńki” w Kuchni+ z udziałem Roberta Trzópka!
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Kulinarny powrót do przeszłości
Kanał Kuchnia+ przygotował dla swoich widzów świąteczną niespodziankę. Już w grudniu, na antenie zadebiutują autorskie programy związane z bożonarodzeniową tradycją kulinarną. Szczególnie ciekawie zapowiada się audycja zatytułowana „Jadało się. Kuchnia Jana i Marysieńki”, która na nowo odkryje smakowite potrawy sprzed wieków. Dowiemy się m.in. jakimi daniami zajadali się nasi przodkowie, co pili do obiadu i jakie specjalności szykowali na Wigilię. Prowadzący program – Paweł Loroch i Agata Pruchniewska – postarają się odkryć przed widzami dawną, często zapomnianą kuchnię staropolską. Pomogą im w tym zaproszeni goście oraz eksperci - specjalistka od kuchni regionalnej i najsłynniejsza polska pisarka kulinarna Hanna Szymanderska, historyk Jarosław Dumanowski oraz Robert Trzópek – szef kuchni restauracji Tamka 43, wirtuoz smaku
i miłośnik tradycyjnej kuchni polskiej w nowoczesnym, innowacyjnym wydaniu. Trzópek wystąpi w programie nie bez przyczyny – jest on bowiem jednym z nielicznych polskich szefów kuchni, który konsekwentnie powraca do zapomnianych smaków i dawnych potraw, podając je w bardzo nowoczesny sposób. W menu jego restauracji znajdziemy produkty takie jak topinambur, troć bałtycka oraz jarmuż. Robert Trzópek był też jedynym kucharzem z kraju, zaproszonym przez Instytut Polski do udziału w festiwalu kulinarnym krajów Grupy Wyszehradzkiej w New Dehli, podczas którego zaprezentował kwintesencję kuchni polskiej XXI wieku. Teraz, swoją pasją do łączenia tradycji z nowoczesnością, Trzópek podzieli się również z widzami kanału Kuchnia+.Pierwszy, premierowy odcinek programu „Jadało się. Kuchnia Jana i Marysieńki” zobaczyć będzie można już 24 grudnia 2012 roku o godzinie 17:15, na antenie kanału Kuchnia+. Serdecznie zapraszamy do obejrzenia programu!
www.kuchniaplus.pl/program/full/jadalo-sie-kuchnia-jana-i-marysienki_40045
www.tamka43.pl
DOSSIER:
Tamka 43 to kawiarnia, wine bar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa szefa kuchni – Roberta Trzópka – pasjonata smaków na najwyższym poziomie, konesera poszukującego zarówno zaginionych smaków jak i innowacyjnych pomysłów na kuchnię, oparta przede wszystkim na lokalnych i sezonowych produktach, zwolennika gotowania w niskich temperaturach metodą sous-vide. Krótkie i przejrzyste menu, często zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.
Kontakt prasowy: Beata Grzybek-Zielińska, Anna Głos, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok.14, 03-368 Warszawa,
tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, annaglos@more-pr.com
www.tamka43.pl
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
Komentarze (0)