Gospodarka » Żywność
Jak dbać o jakość herbaty? Wypowiedź eksperta Ahmad Tea London
Smak i aromat herbaty w dużej mierze zależy od sposobu jej uprawy. Bardzo ważne jest utrzymywanie wilgotności gleby na odpowiednim poziomie, ponieważ ma to wpływ na późniejszy proces suszenia - zbyt długi może prowadzić do przesuszenia herbaty. Szczególną uwagę na prawidłowe przeprowadzenie tego procesu powinni zwracać kiperzy herbaciani oraz osoby odpowiadające za zakupy, ponieważ stopień wysuszenia liści ma duże znaczenie dla smaku naparu.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Pracownicy Ahmad Tea przestrzegają również bardzo rygorystycznych procedur kontroli jakości, przechowując w swoich magazynach około 17 500 próbek zakupionych herbat. Gdy herbata dociera do jednej z fabryk, kiperzy herbaciani otrzymują świeżą próbkę do porównania z próbką rezerwową, aby upewnić się, że nowa jest dokładnie tej samej jakości. Ich zadaniem jest również nadzorowanie pracy wszystkich fabryk Ahmad Tea na całym świecie. Firma gwarantuje swoim konsumentom, że zanim herbata opuści fabrykę, będzie próbowana 7 razy przez jednego z doświadczonych testerów herbaty.
Tak właśnie, dzięki wyspecjalizowanemu systemowi jakości, herbata przechodzi selekcję niemal każdego dnia, aby konsumenci mogli cieszyć się jej wyjątkowym smakiem przez cały rok.
Nadesłał:
38PR
|
Komentarze (0)