Zdrowie » Ciało
Jak prawidłowo przechowywać wędlinę?
Zobacz więcej zdjęć » |
Co zrobić, by nasza wędlina jak najdłużej nadawała się do spożycia?Producent marki Nove podaje kilka istotnych porad, które pomogą nam sprawić, by produkty mięsne jak najdłużej zachowały świeżość i pyszny smak.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Przemyślane zakupy
Podstawą zdrowego odżywiania są przemyślane zakupy. Taką zasadą powinniśmy się kierować również przy wyborze i kupnie wędliny.Najdłużej zachowują świeżość te wędliny, które są suszone, podsuszane i wędzone oraz sprzedawane w naturalnych osłonkach. Jeżeli decydujemy się na wędlinę w plasterkach trzeba pamiętać, aby zaopatrzyć się w taką ilość, jaką zdołamy zjeść w ciągu najbliższych dni. Paczkowane produkty będą nadawać się do spożycia w ciągu dwóch dni od otwarcia. Jeśli jednak planujemy zaopatrzyć się w większą ilość wędliny, warto zdecydować się na tą w jednym kawałku – zachowa ona świeżość znacznie dłużej.
Optymalną temperaturą dla wszystkich wyrobów wędliniarskich jest od 0 do 6 stopni °C. Co więcej, dobrym nawykiem jest opakowywanie wędliny spożywanej na bieżąco w pergamin, który zapewnia produktowi świeżość dzięki dostępowi powietrza. Folia aluminiowa sprawdza się jedynie krótkoterminowo – odcina zupełnie kontakt z powietrzem, czego rezultatem może być powstawanie pleśni.
Marka Nove - sprawdzone źródło
Myśląc o przechowywaniu wędliny należy pamiętać, iż najistotniejsze jest, by zakupione produkty były najlepszej klasy. Wędliny marki Nove to doskonały wybór pod każdym względem. Sprawdzone receptury, dopracowane w najdrobniejszych szczegółach procesy produkcyjne, naturalny dobór składników, a przede wszystkim doskonały smak i aromat stanowią gwarancję najwyższej jakości.
Produkty z linii Natura marki Nove:
Szynka z tłuszczem
Dostępna luzem – ok. 1 kg
Cena brutto: ok. 29,00 – 38,00 zł/kg
Schab
Masa netto: 1 kg
Opakowanie: 350 g; dostępny także luzem
Cena:
Schab w porcjach: ok. 39,90 zł/ kg
Schab luzem: ok. 37,00 – 39,00 zł/kg
Kiełbasa krakowska
Opakowanie: 280 g - w sprzedaży samoobsługowej (8,99 – 9,99 zł/ szt.)
Dostępna także w ladzie tradycyjnej
Cena: od 34,00 – 39,00 zł/ kg
Zakłady Mięsne Nove Sp. z o.o. to średniej wielkości firma FMCG usytuowana na obrzeżach miasta Nowe (około 100 km na południe od Gdańska). Surowiec do produkcji mięsa pochodzi z najlepszych zakładów, posiadających certyfikaty na zgodność z systemami uznanymi przed GFSI. Bezpieczeństwo i wysoką jakość wyrobów gwarantuje Nadzór Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej. Dzięki nowoczesnej i efektywnej technologii produkcji opartej na ścisłej kontroli jakości i wysokiej higienie, gwarantowanym przez prowadzony w zakładzie system kontroli HACCP, Zakłady Mięsne Nove uzyskały uprawnienia eksportowe na rynki krajów UE oraz posiadają certyfikaty BRC i IFS oraz zatwierdzone audyty wielkich międzynarodowych sieci. Zakłady mięsne Nove i linia Natura otrzymały licencję na używanie międzynarodowego symbolu przekreślonego kłosa, określającego bezglutenową żywność. W skład linii Natura wchodzą szynka, kiełbasa długa, kiełbasa krótka, kiełbasa krakowska, parówki, schab, szynka z tłuszczem. Produkty są paczkowane i dostępne na stoiskach samoobsługowych w Auchan, Tesco, Makro, Selgros.
Zakłady Mięsne "Nove" Sp. z o.o.
86-170 Nowe, Morgi 53
tel.: 48 52 332 83 81
fax: 48 52 332 83 80
e-mail:sekretariat@zmnove.pl
http://www.zmnove.pl
Nadesłał:
flypr
|
Komentarze (0)