Zdrowie » Ciało

Jak prawidłowo przechowywać wędlinę?

Jak prawidłowo przechowywać wędlinę?
Zobacz więcej zdjęć »
Nadeszło lato, a wraz z nim czas wysokich temperatur, które sprzyjają niestety rozwojowi bakterii i szybkiemu psuciu się żywności. Zepsute produkty mogą być przyczyną wielu chorób, warto więc zadbać o odpowiednie warunki przechowywania zakupów spożywczych.

Co zrobić, by nasza wędlina jak najdłużej nadawała się do spożycia?Producent marki Nove podaje kilka istotnych porad, które pomogą nam sprawić, by produkty mięsne jak najdłużej zachowały świeżość i pyszny smak.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przemyślane zakupy

Podstawą zdrowego odżywiania są przemyślane zakupy. Taką zasadą powinniśmy się kierować również przy wyborze i kupnie wędliny.Najdłużej zachowują świeżość te wędliny, które są suszone, podsuszane i wędzone oraz sprzedawane w naturalnych osłonkach. Jeżeli decydujemy się na wędlinę w plasterkach trzeba pamiętać, aby zaopatrzyć się w taką ilość, jaką zdołamy zjeść w ciągu najbliższych dni. Paczkowane produkty będą nadawać się do spożycia w ciągu dwóch dni od otwarcia. Jeśli jednak planujemy zaopatrzyć się w większą ilość wędliny, warto zdecydować się na tą w jednym kawałku – zachowa ona świeżość znacznie dłużej.

Optymalną temperaturą dla wszystkich wyrobów wędliniarskich jest od 0 do 6 stopni °C. Co więcej, dobrym nawykiem jest opakowywanie wędliny spożywanej na bieżąco w pergamin, który zapewnia produktowi świeżość dzięki dostępowi powietrza. Folia aluminiowa sprawdza się jedynie krótkoterminowo – odcina zupełnie kontakt z powietrzem, czego rezultatem może być powstawanie pleśni.

Marka Nove - sprawdzone źródło

Myśląc o przechowywaniu wędliny należy pamiętać, iż najistotniejsze jest, by zakupione produkty były najlepszej klasy. Wędliny marki Nove to doskonały wybór pod każdym względem. Sprawdzone receptury, dopracowane w najdrobniejszych szczegółach procesy produkcyjne, naturalny dobór składników, a przede wszystkim doskonały smak i aromat stanowią gwarancję najwyższej jakości.

 

Produkty z linii Natura marki Nove:

Szynka z tłuszczem

Dostępna luzem – ok. 1 kg

Cena brutto: ok. 29,00 – 38,00 zł/kg

 

Schab

Masa netto: 1 kg

Opakowanie: 350 g; dostępny także luzem

Cena:

Schab w porcjach: ok. 39,90 zł/ kg

Schab luzem: ok. 37,00 – 39,00 zł/kg

 

Kiełbasa krakowska

Opakowanie: 280 g - w sprzedaży samoobsługowej  (8,99 – 9,99 zł/ szt.)

Dostępna także w ladzie tradycyjnej

Cena: od 34,00 – 39,00 zł/ kg

 

Zakłady Mięsne Nove Sp. z o.o.  to średniej wielkości firma FMCG usytuowana na obrzeżach miasta Nowe (około 100 km na południe od Gdańska). Surowiec do produkcji mięsa  pochodzi z najlepszych zakładów, posiadających certyfikaty na zgodność z systemami uznanymi przed GFSI. Bezpieczeństwo i wysoką jakość wyrobów gwarantuje Nadzór Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej. Dzięki nowoczesnej i efektywnej technologii produkcji opartej na ścisłej kontroli jakości i wysokiej higienie, gwarantowanym przez prowadzony w zakładzie system kontroli HACCP, Zakłady Mięsne Nove uzyskały uprawnienia eksportowe na rynki krajów UE oraz posiadają certyfikaty BRC i IFS oraz zatwierdzone audyty wielkich międzynarodowych sieci. Zakłady mięsne Nove i linia Natura otrzymały licencję na używanie międzynarodowego symbolu przekreślonego kłosa, określającego bezglutenową żywność. W skład linii Natura wchodzą szynka, kiełbasa długa, kiełbasa krótka, kiełbasa krakowska, parówki, schab, szynka z tłuszczem. Produkty są paczkowane i dostępne na stoiskach samoobsługowych w Auchan, Tesco, Makro, Selgros.

 

Zakłady Mięsne "Nove" Sp. z o.o.

86-170 Nowe, Morgi 53

tel.: 48 52 332 83 81

fax: 48 52 332 83 80

e-mail:sekretariat@zmnove.pl

http://www.zmnove.pl



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »