Dom » Budownictwo

Jaki zestaw wybierzesz dla siebie?

Na rynku dostępne są już trzy nowe zestawy STANLEY FATMAX® dla fachowców –ekip budowlanych i montażowych. Profesjonalnie dobrane przede wszystkim pod kątem systemów wentylacji, klimatyzacji i oświetlenia.

Nowe zestawy STANLEY FATMAX® przygotowano z myślą o pracach budowlano-wykończeniowych. Posiadają specjalnie dobrane akcesoria przyspieszające pracę, w tym najbardziej popularne na rynku wiertła i brzeszczoty, jak również dodatkowe akumulatory. Co dokładnie znajdziemy w zestawach?

FMCK626C2 – oświetl i wierć

Głównym elementem zestawu FMCK626C2 wiertarko-wkrętarka z udarem STANLEY FATMAX® FMC625 18V. Jej kompaktowa i lekka konstrukcja (1,75 kg) ułatwia wiercenie w trudno dostępnych miejscach, a ergonomiczna, ogumowana rękojeść zwiększa komfort pracy. Wiercenie w betonie i murze z cegła wspierają udar, a w metalu czy drewnie 22-pozycyjne ustawienie momentu obrotowego. 2 biegi pozwalają z kolei na uzyskanie prędkości max 400 lub 1600 obrotów. Wmontowany metalowy uchwyt samozaciskowy 13 mm z automatyczną blokadą wrzeciona umożliwia łatwą i szybką wymianę akcesoriów. Oprócz wiertarko-wkrętarki w zestawie znajdują się także latarka FMC700B emitująca światło o jasności 1000 lux oraz dwa akumulatory 2.0 Ah Li-on i 60-minutowa ładowarka. Całość zapakowana jest w solidny organizer STANLEY FATMAX®.

FMCK625PR23 – wiercenie większego kalibru

W zestawie FMCK625PR23 umieszczono wiertarko-wkrętarkę STANLEY FATMAX® FMC625 18 V Li-on oraz 50-sztuk akcesoriów o szerokim zastosowaniu. Wśród nich wiertła o średnicach: Ø4 – 10 mm do muru, Ø 1,5 – 4,5 mm do metalu oraz Ø 3 – 8 mm do drewna i końcówki wkrętarskie: Pz, Ph, Tx, SL i Hex (20 x 25 mm) z adapterem. Oprócz nich można tu znaleźć: punktak, pogłębiacz, uchwyt magnetyczny, 2 akumulatory oraz 60-minutową ładowarkę. Wszystkie elementy znajdują się w funkcjonalnej skrzyni narzędziowej STANLEY FATMAX®, która zapewnia bezpieczny transport, ułatwia utrzymanie porządku oraz minimalizuje możliwość zgubienia drobnych części.

FME340KA – zawsze i wszędzie dobre cięcie

FME340KA STANLEY FATMAX® to lekka (2,8 kg), kompaktowa i zarazem sprawna wyrzynarka o mocy 710 W i regulacji prędkości cięcia do 3200 suwów na minutę. Pozwala wykonywać cięcia o głębokości do 85 mm w drewnie, 15 mm w aluminium, 10 mm w stali, ale posiada także funkcję podrzynania. Pracę wyrzynarką usprawniają beznarzędziowe systemy ustawiania pochylenia stopy oraz mocowania brzeszczotów (typu U i T), a także wbudowana dioda LED doświetlająca linię cięcia. W zestawie znajduje się również 10 brzeszczotów. Urządzenie wraz z akcesoriami dostępne jest w walizce narzędziowej STANLEY FATMAX®.

Zestawy STANLEY FATMAX® dostępne są w renomowanych marketach budowlanych w cenach: FMCK626C2 – ok. 1199 zł, FMCK625PR23 – ok. 1150 zł, FME340KA – ok. 468 zł.

Kontakt dla mediów:

Grzegorz Gofryk, STANLEY® Black & Decker Polska, tel.: 22 464 27 51, e-mail: Grzegorz.Gofyk@sbdinc.com

Joanna Stankiewicz, Effective Public Relations, tel. 22 822 07 52, e-mail: JStankiewicz@effectivepr.pl

Effective Public Relations