Gospodarka » Żywność
Jedz na zdrowie - wiosenna sałatka z makaronem Czanieckim
Zobacz więcej zdjęć » |
A gdyby je połączyć z Makaronem Świderek firmy Czanieckie Makarony w przepysznej wiosennej sałatce?
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Nadszedł koniec zimowej ospałości i chowania się w obszernych ubraniach – możemy wreszcie zrzucić ciężkie kurtki i zaczerpnąć świeżego powietrza. A po powrocie z wiosennego spaceru możemy dać się ponieść kulinarnej fantazji.
Oto szybki przepis na kolorową, wiosenną sałatkę z makaronem.
Wiosenna sałatka z makaronem Czanieckim:
× 250 g makaronu Świderek firmy Czanieckie Makarony
× 1 ogórek zielony
× kilka rzodkiewek
× 1 pomidor
× 1 niewielka papryka czerwona
× szczypiorek
× 20 dag żółtego sera
× łyżka majonezu i łyżka jogurtu naturalnego, sól i pieprz do smaku
Wystarczy ugotować makaron na sposób al dente, warzywa i ser pokroić w grubą kostkę i wymieszać. W osobnej miseczce przygotować sos na bazie majonezu i jogurtu, doprawić solą i pieprzem.
Smaczna, zdrowa i bajecznie kolorowa sałatka z makaronem Świderek świetnie się sprawdza jako lekka przekąska czy też jako przystawka do grillowych dań. Dzięki semolinie z pszenicy durum, Makaron Świderek firmy Czanieckie Makarony idealnie nadaje się do tej sałatki, bowiem trudniej się rozgotowuje oraz długo pozostaje sprężysty. Nie pozostaje nam nic innego, jak życzyć „Smacznego”!
Makaron Świderek – Czanieckie Makarony
Masa netto: [g] 500
Cena detaliczna: [zł] 5,41
Skład: semolina 100 %, woda
Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 349 kcal; białko: 10,2 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 1,3 g; błonnik: 2,8 g; sód: 1 mg; kwasy tłuszczowe nasycone: 0,14 g; cukry: 0,1 g
CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122
___
Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.
Nadesłał:
GutPR
|
Komentarze (0)