Technologie » Telekomunikacja

Jeszcze więcej numerów międzynarodowych od Focus Telecom Polska

Chiny, Australia, RPA, Tajlandia – to tylko wybrane kierunki z listy 13 nowych międzynarodowych numerów dostępowych, z których od 19 stycznia mogą korzystać użytkownicy usługi telekonferencji Focus Telecom Polska. Numery dostępowe w wybranych krajach to łatwiejsza komunikacja i wyraźna oszczędność.

Uruchomienie 13 nowych międzynarodowych numerów dostępowych to odpowiedź na powiększające się grono zagranicznych użytkowników usługi Telemeeting Focus Telecom Polska. Przed rokiem firma oddała w ręce klientów pierwszą pulę 30 numerów, dzięki której uczestnicy, wdzwaniający się na mostek telekonferencyjny z zagranicy, nie musieli korzystać z numerów dostępowych w Polsce.

- W roku 2012 z usługi Telemeeting skorzystali użytkownicy z prawie 100 krajów. Dokładamy starań, aby korzystanie z usługi było możliwie najbardziej komfortowe dla zagranicznych gości – a same rozmowy – wyraźnie tańsze – mówi Jacek Piątkowski, Dyrektor Sprzedaży Focus Telecom Polska.

Z puli numerów międzynarodowych korzystać mogą użytkownicy usługi Telemeeting Standard, On-line oraz Adhoc. Uczestnicy telekonferencji otrzymują przypisany danemu krajowi numer mostka, na który wdzwaniają się goście zagraniczni. Dodatkowo platforma Focus Telecom Polska umożliwia znaczne spersonalizowanie usługi – możliwość zamówienia własnego dedykowanego danemu krajowi numeru dostępowego, nagranie własnej zapowiedzi głosowej, przygotowanie komunikatów dla uczestników itp.

Focus Telecom Polska działa w branży ICT od 2008 r. Firma specjalizuje się w tworzeniu i dostarczaniu innowacyjnych produktów i usług w zakresie komunikacji, wsparcia sprzedaży i zarządzania przedsiębiorstwem dla biznesu. W portfolio firmy znajdują się usługi świadczone w modelu cloud computing: cloud.PBX, cloud.IVR, cloud.CRM, cloud.CallCenter oraz Telemeeting. Dynamizm rozwoju firmy i jej usług został dwukrotnie doceniony w prestiżowym rankingu Deloitte Technology Fast 50 Central Europe 2011 i 2012. Focus Telecom Polska znalazł się w czołówce najszybciej rozwijających się firm technologicznie innowacyjnych w Europie Środkowej.

Focus Telecom Polska