Firma » Biznes
Jubileusz 35-lecia Zakładów Mięsnych "Pekpol Ostrołęka"
Zobacz więcej zdjęć » |
Wieczorem 14 listopada w sali bankietowej przy Zakładach Mięsnych „Pekpol Ostrołęka” pracownicy, kontrahenci, przyjaciele firmy, władze miasta i powiatu świętowali jubileusz 35 lat firmy. To wyjątkowe wydarzenie rozpoczął przemową Prezes Zakładów, Tomasz Łączyński.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Opowiedział zgromadzonym gościom burzliwą historię przedsiębiorstwa, przedstawił jej plany i strategie. Z okazji urodzin składano gratulacje, były prezenty i olbrzymi tort. Nie zapomniano także o najstarszych stażem pracownikach - 18 osób, które pracuje w zakładach 35 lat, obdarowano odznaką honorową Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi „Zasłużony dla rolnictwa”. Przedstawiciele zakładów złożyli podziękowania dostawcom i kontrahentom firmy.
Podczas wieczoru można było skosztować smaku głównych marek wędlin np. wędlin z linii Dębowa, czy Kurpiowska Chata. Niesamowite wrażenie robiła szynka z nogą, cieszyła się ona dużym zainteresowaniem gości.
Po części oficjalnej rozpoczęła się zabawa, która trwała do białego rana. Pracownicy oraz kontrahenci i przyjaciele tańczyli przy przebojach lat 80-tych i współczesnych granych na żywo.
Krótka historia zakładów:
Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka” S.A. to firma, której początki sięgają roku 1974, w którym to uruchomiono pierwszą produkcję. Zakład powstał na terenach kurpiowszczyzny, ówcześnie regionu bogatego w surowiec i tradycje. Do końca lat 90-tych była to firma, która głównie realizowała strategię produkcyjną. Zmiana, nastąpiła wraz z przyłączeniem Polski do Unii Europejskiej. Asortyment firmy z roku na rok, staje się coraz bardziej różnorodny. Wynika to ze stale rosnących oczekiwań klientów, jak i z systematycznie realizowanej przyjętej strategii. Do najbardziej rozpoznawalnych produktów należą parówki Paryżanki oraz Balbinki (dla dzieci). Marki te, oprócz uznania klientów uzyskały również szereg nagród oraz certyfikatów. Pozostałe marki to: Kurpiowska Chata, Dary Puszczy, Dębowa, Mięsa Mojej Mamy. W sumie w zakładach produkuje się około 150 gatunków wędlin.
Nadesłał:
baal1987
|
Komentarze (0)