Technologie » Internet

Kaspersky Daily - polskojęzyczny blog o bezpieczeństwie w internecie

Kaspersky Lab Polska informuje o uruchomieniu polskojęzycznej wersji bloga Kaspersky Daily poświęconego zagadnieniom związanym z bezpiecznym korzystaniem z komputera i internetu.

Blog Kaspersky Daily powstał z myślą o wszystkich użytkownikach komputerów i internetu, którzy nie dysponują profesjonalną wiedzą na temat bezpieczeństwa IT, a mimo to chcą być na bieżąco z zagrożeniami i działaniami cyberprzestępców, by skutecznie chronić swoje dane. Autorzy tworzący Kaspersky Daily to przede wszystkim eksperci z Kaspersky Lab, ale także zewnętrzni specjaliści ds. bezpieczeństwa IT. Wszyscy spełniają jedno podstawowe założenie – ich teksty są napisane maksymalnie nietechnicznym i przystępnym językiem, z odpowiednią dozą humoru i luzu.

Blog Kaspersky Daily jest regularnie uaktualniany nowymi wpisami, które pomagają czytelnikom zwiększyć swoją wiedzę z zakresu ochrony komputerów.

„Tworząc Kaspersky Daily, wyszliśmy z założenia, że zagadnienia związane z bezpieczeństwem w internecie nie muszą być skomplikowane, akademickie i nudne” – komentuje Piotr Kupczyk, dyrektor biura komunikacji z mediami, Kaspersky Lab Polska. „Pisząc przystępnym językiem chcemy pomóc użytkownikom komputerów w zrozumieniu istniejących zagrożeń i metod ochrony”.

Blog Kaspersky Daily jest dostępny na stronie http://plblog.kaspersky.com.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab jako źródła.

Wszystkie informacje prasowe Kaspersky Lab Polska są dostępne na stronie: http://www.kaspersky.pl/news.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.