Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

KFC teraz także w Jeleniej Górze

31 marca otwarta została pierwsza w Jeleniej Górze restauracja KFC, należąca do światowego lidera sieci serwującej dania z kurczaka, według sekretnej receptury Colonela Sandersa.

Wolnostojąca restauracja zlokalizowana została w doskonałym punkcie przy głównej drodze wyjazdowej z Jeleniej Góry w stronę Wrocławia (al. Jana Pawła II 49A). Powierzchnia restauracji to ponad 320 m2. Dla odwiedzających KFC Gości przygotowano ponad 100 miejsc siedzących wewnątrz restauracji. Dodatkowo, z myślą o zmotoryzowanych uruchomiony został punkt Drive Thru. Restauracja czynna jest w każdy dzień tygodnia o 8:00 do 23:00.

Smak panierowanych kurczaków z KFC uważany jest za niepowtarzalny od ponad 70 lat. Unikalna receptura legendarnej panierki Original recipe - stworzonej przez Colonela Sandersa w 1940 roku mieszanki 11 ziół i przypraw - pozostaje do dziś niezmieniona, jako jedna z najlepiej strzeżonych tajemnic handlowych świata. Niezmienne pozostały też stworzone przez Colonela Sandersa zasady przyrządzania kurczaków – zawsze świeżych, niemrożonych, ręcznie panierowanych przez kucharza, tuż przed podaniem. Starannie wyselekcjonowani, najlepsi w swojej branży producenci dostarczają kurczaki do każdej restauracji KFC kilka razy w tygodniu.

Na wszystkich, którzy zdecydowali się odwiedzić nową, jeleniogórską restaurację KFC w dniu otwarcia czekało wiele niespodzianek. Pierwsi goście przywitani zostali okolicznościowym tortem, rozdawane były zaproszenia oraz kupony zniżkowe do wykorzystania w restauracji.

Sieć restauracji KFC stale poszerza swoją ofertę – w menu nowej restauracji, obok klasycznych pozycji, takich jak popularne kubełki, znaleźć można wiele nowości, takich jak m.in. ciesząca się wielkim powodzeniem kanapka Mega Pocket czy Big Boxy - atrakcyjne cenowo posiłki dla naprawdę głodnych wielbicieli chrupiącej panierki KFC.

Kontakt:

Sabina Figarska

Manager

Solski Burson-Marsteller

e-mail: sfigarska@solskibm.pl

tel. +48 (22) 242 86 31

KFC - to najpopularniejsza, światowa sieć restauracji serwująca dania z kurczaka, światowy pionier restauracji szybkiej obsługi. Od ponad 70 lat, od czasu otwarcia w 1937 r. pierwszej restauracji KFC w Stanach Zjednoczonych, smak kurczaków KFC pozostaje niepowtarzalny dzięki unikalnej, oryginalnej recepturze Colonela Sandersa. Dania w restauracjach KFC przygotowywane są zawsze ze 100% świeżego, całego mięsa kurczaka. To restauracje dla tych, którzy cenią sobie wysoką jakość produktu i serwisu – w dobrej cenie. Codziennie około 12 milionów klientów obsługiwanych jest w blisko 16 000 restauracji sieci w ponad 90 krajach na całym świecie. W Polsce marka KFC należy do holdingu AmRest, który zarządza obecnie siecią ponad 120 restauracji KFC. Więcej informacji na stronie: http://www.kfc.pl, http://www.facebook.com/kfcpolska.

AmRest Holdings SE (AmRest) jest największą niezależną firmą prowadzącą sieci restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej. Od 1993 roku Spółka rozwija portfolio wyśmienitych marek, liderów w swoich kategoriach, takich jak KFC, Pizza Hut, Burger King, Starbucks oraz Applebee's (Stany Zjednoczone) w oparciu o franczyzę i współpracę typu joint venture. Obecnie AmRest zarządza ponad 450 restauracjami w segmencie restauracji szybkiej obsługi (Quick Service Restaurants) i restauracji z obsługą kelnerską (Casual Dining Restaurants).

Witold Strzelecki