Firma » Biznes

KOLEJNE TRZY APTEKI POD MARKĄ COSMEDICA!

Gdańsk, Sopot i Warszawa… Cosmedica zgodnie z zapowiedziami utrzymuje tempo rozwoju i otwiera nowe apteki. Od dziś zaprasza do kolejnego punktu w stolicy, a od kilku dni do placówek przy sopockim Monciaku i kolejnej w Gdańsku.

Otwarta dziś apteka przy ul. Staffa w Warszawie należy do większych w formacie Cosmedica. Ponad dwustumetrowy lokal daje spore możliwości aranżowania ekspozycji, ale przede wszystkim zapewnia komfort zakupów.

W stolicy marka jest już dobrze znana, bo właśnie w Warszawie zlokalizowanych jest najwięcej aptek pod jej szyldem. Od dwóch lat trwa też ogólnopolska ekspansja grupy. Przez ten czas liczbę placówek podwojono.

– To efekt konsekwentnie realizowanej strategii rozwoju, dzięki której nieustająco zwiększamy nasze znaczenie na polskim rynku – podkreśla Jerzy Radziwanowski, prezes zarządu grupy.
– Planujemy kolejne otwarcia, a do końca roku zamierzamy zgromadzić pod jedną marką 50 aptek – zapowiada.

Dlatego Cosmedica szuka dla siebie kolejnych lokalizacji. Również tych bardzo prestiżowych. Jak ta w Sopocie, przy słynnym Monciaku (ul. Bohaterów Monte Cassino) naprzeciwko Krzywego Domku, gdzie w zeszłym tygodniu otwarta została kolejna apteka. Specyfika lokalizacji i znakomite przyjęcie nowej placówki spowodowały, że zdecydowano się wydłużyć godziny jej pracy od g.8:00 aż do 22:00 i otworzyć ją również w niedzielę.

Kilka dni temu otwarta została również apteka przy ul. Worcella 44 w Gdańsku. Jest to trzeci punkt marki w Gdańsku i piąty w Trójmieście.

To, co łączy wszystkie nowo otwarte apteki to wyjątkowo szeroki asortyment medycznych dermokosmetyków, które znaleźć można w ich samoobsługowej części.  Cosmedica specjalizuje się w tym właśnie obszarze, wzbogacając ofertę o rozbudowane konsultacje dermokosmetyczne. Średnio w każdej z aptek dostępnych jest 6500 produktów.

COSMEDICA