Technologie » Komputery

Konkurs dla samorządowców - nagrody za zdobywanie wiedzy IT

Rozpoczęła się właśnie druga edycja konkursu „Sztuka wyboru systemu”, adresowanego do pracowników samorządów odpowiedzialnych za informatyzację urzędów.

Aby wygrać jeden z kilkuset gadżetów biurowych, wystarczy uważnie przeczytać poradnik ułatwiający wybór oprogramowania dla JST.

Konkurs został ogłoszony na stronie internetowej http://sztukawyboru.qnt.pl Jest on nie tylko szansą na otrzymanie atrakcyjnych nagród, ale przede wszystkim stanowi doskonałą okazję do zdobycia lub poszerzenia wiedzy na temat systemów ułatwiających zarządzanie urzędem. Co tydzień na podstronie konkursu publikowany jest artykuł z cyklu „Sztuka wyboru systemu”. Jedynym zadaniem uczestników konkursu jest uważna lektura tekstu i udzielenie poprawnej odpowiedzi na związane z nim pytanie. W każdej z czterech edycji konkursu kilku pierwszych uczestników, którzy wyślą prawidłowo wypełniony formularz otrzymuje pamięć USB w formie eleganckiego długopisu, a pozostali mogą liczyć na przybornik biurkowy z zegarem, kalendarzem i termometrem. Wszyscy samorządowcy biorący udział w zabawie, mają również zagwarantowane atrakcyjne rabaty w przypadku zakupu oprogramowania oferowanego przez organizującą konkurs firmę QNT Systemy Informatyczne. Pierwsza edycja zabawy cieszyła się bardzo dużym zainteresowaniem samorządowców - do organizatora wpłynęło kilkadziesiąt zgłoszeń z prawidłową odpowiedzią.

Cykl artykułów „Sztuka wyboru systemu” składa się z czterech tekstów poruszających tematykę sposobów wyboru systemu informatycznego dla samorządu – Kryteria wyboru oprogramowania dla JST, to dla pracowników samorządów bardzo ważny temat. Trafność podejmowanych przez nich decyzji w tej sferze, ma istotny wpływ na dalsze funkcjonowanie całego urzędu. Dlatego właśnie postanowiliśmy stworzyć poradnik, przedstawiający w pigułce najważniejsze wymagania stawiane nowoczesnym systemom informatycznym – tłumaczy Aleksandra Krawczykowska – Więcław, Dyrektor ds. Handlowych w firmie QNT Systemy Informatyczne.

QNT Systemy Informatyczne jest działającym od 1988 roku producentem zintegrowanych systemów informatycznych wspierających zarządzanie. W gronie kilkunastu tysięcy klientów znajdują się jednostki administracji państwowej i samorządowej, szkoły i placówki oświatowe, sądy i prokuratury, a także duże przedsiębiorstwa.

QNT Systemy Informatyczne