Technologie » Internet

Konkurs dla wydawców Novem

Novem – firma działająca w obszarze performance marketingu – zaprosiła wszystkich wydawców ze swojej sieci afiliacyjnej do aktywnego udziału w programach partnerskich opartych o mechanizm reklam ofertowych, czyli tzw. „feedów”. Na najaktywniejszych wydawców czekają nagrody, m.in. netbook HP.

Wszyscy wydawcy, którzy do 10 września br. uzyskają co najmniej 30 unikalnych kliknięć w programach wykorzystujących reklamy ofertowe, a także wypowiedzą się na temat dotychczasowej współpracy z Novem, będą mieli szansę dodać do swoich zysków ze strony internetowej jedną z nagród konkursowych. Autor najciekawszej wypowiedzi otrzyma netbook HP Compaq, natomiast czterdziestu kolejnych wyróżnionych wydawców otrzyma nagrody dodatkowe.

Reklamy ofertowe podnoszą skuteczność przekazu reklamowego, a ich mechanizm opiera się na tzw. „feedach” produktowych (opis, zdjęcie, cena, link do strony z produktem w sklepie), które znacząco uzupełniają informację o reklamowanym produkcie. Dzięki temu, wydawca w prosty sposób może wybrać i dopasować promowane produkty do grupy użytkowników swojego serwisu internetowego. Trafność doboru reklam, które mają szansę zainteresować konkretną grupę docelową, prowadzi do większych zysków dla wydawców stosujących „feedy”.

Novem zrzesza w swojej sieci afiliacyjnej ponad 150 tys. stron internetowych. Ich właściciele mają do wyboru ponad 80 programów partnerskich, które mogą dobierać pod kątem tematyki swojego serwisu. Dla ułatwienia codziennej współpracy pomiędzy wydawcami a reklamodawcami, Novem udostępniło też ostatnio autorski system informatyczny, który zautomatyzował rozliczenia.

Dodatkowe informacje o Novem
Novem to jeden z liderów polskiego rynku performance marketingu. Firma realizuje dla swoich klientów programy afiliacyjne we współpracy z wydawcami, którzy są zrzeszeni w sieci partnerskiej. Liczy ona ok. 150 tys. witryn internetowych. W każdym z prowadzonych przez Novem programów, wynagrodzenie jest wypłacane jedynie za wcześniej określony efekt. Wyróżnikiem Novem jest też kompleksowa obsługa, jaką firma zapewnia swoim klientom. Obejmuje ona: profesjonalne oprogramowania trackingowe, przygotowanie kreacji oraz dedykowanych stron docelowych, strategiczne doradztwo w rozwoju efektywnego kanału promocji i sprzedaży internetowej. Więcej informacji o Novem można znaleźć pod adresem: http://www.novem.pl.

PRS