Firma » Finanse

Korzyści z Leasingu EasyDrive

Adela Roszkowski, Brand Manager w Departamencie Sprzedaży Volkswagen Bank

Samochód – a szczególnie firmowe auto – z upływem czasu traci na wartości. Tę utratę można zminimalizować dzięki nowoczesnym produktom finansowym opartym na wysokiej wartości końcowej pojazdu, takim jak leasing EasyDrive w marce Volkswagen. W EasyDrive – w ramach zbliżonego miesięcznego budżetu – przedsiębiorca może sobie pozwolić na wyższy model lub lepsze wyposażenie auta niż przy tradycyjnych formach finansowania. Dzieje się tak, ponieważ nabywca w okresie umowy spłaca jedynie wartość, którą samochód w tym czasie utracił, a nie całą cenę pojazdu. Dzięki temu miesięczna rata jest zdecydowanie niższa niż w klasycznym leasingu. Zaoszczędzone w ten sposób środki można przeznaczyć na inwestycje, bieżącą działalność czy rozwój firmy.

W umowie leasingu EasyDrive Volkswagen Bank gwarantuje odkup samochodu za ustaloną cenę. Klient nie ponosi wówczas ryzyka niepewnej ceny auta podczas przyszłej odsprzedaży. Dodatkowo, wybierając nowy samochód, może skonfigurować go w całości zgodnie ze swoimi oczekiwaniami, np. wybrać dowolny kolor czy najbardziej nietypowe wyposażenie. W przypadku tradycyjnego finansowania lub przy zakupie za gotówkę, wybierając pojazd, należy się liczyć z opinią osoby lub firmy, która za kilka lat zdecyduje się odkupić takie auto. Leasing EasyDrive zapewnia więc łatwy dostęp do nowego, lepiej wyposażonego Volkswagena, z którego można swobodnie korzystać, płacąc jak najniższe miesięczne raty.

MultiComm